Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб21042018

Брой 77, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.57958 BGN1 GBP = 2.24873 BGN1 CHF = 1.63312 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Повдигнаха обвинение на бащата, пребил 10-годишния си син

Повдигнаха обвинение на бащата, пребил 10-годишния си син

Повдигнаха обвинение на бащата, пребил 10-годишния си син

Момчето не иска да го връща при насилника, майката е напуснала семейството

Районната прокуратура във Велико Търново повдигна обвинение на бащата, пребил 10-годишния си син. Мъжът остава в ареста за 72 часа.

Момчето разказа пред БиТиВи, че не иска да го връщат при баща му.

Припомняме, че детето беше намерено край село Беляковец в безпомощно състояние от случайно преминаващи хора. То живее при баща си. Майката е напуснала семейството.

Социалните обясниха, че нямали сигнали детето да е в риск.

В момента четвъртокласникът се намира във великотърновската болница с тежка черепно-мозъчна травма. Засега оперативна намеса не се налага, но състоянието му остава критично.

Инцидентът е станал в понеделник вечерта. Бащата бил пиян, когато повалил сина си на земята и започнал да го рита. Удряше ме „с юмруци и с крака“, разказва момчето и добавя, че е загубило съзнание.

Според д-р Николай Мойнов, завеждащ отделението по неврохирургия към МБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, заради черепно-мозъчната травма и амнезията не може напълно да се вярва на думите на детето.

Четвъртокласникът обаче добре си спомня детайли. Като как е попаднал в болницата, например.

Когато тати ме преби, после аз избягах и отидохме с един мъж и жена в полицията“, казва детето.

Устно ни е предадено, че жена е намерила детето на пътя към село Беляковец и то е пожелало да бъде заведено в полицията“, потвърждава Мая Пешева, директор на Дирекция „Социално подпомагане“ във Велико Търново.

Момчето не знае какво е отключило агресията, но казва, че баща му бил пиян, често му посяга. То веднъж вече е било изведено от семейството – преди седем години, когато бащата, който сам се грижи за него, го забравя за дълго в детската градина. След два месеца в институция съдът му го връща, а няколко месеца по-късно социалните затварят случая.

Не сме имали индикации след връщането на детето в семейна среда до настоящия момент, че има някакъв риск за детето или че има някакъв проблем“, обяснява Мариета Гъркова, началник отдел „Закрила на детето“ във Велико Търново.

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие