Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб21042018

Брой 77, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.57958 BGN1 GBP = 2.24873 BGN1 CHF = 1.63312 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП с четирима заместник-председатели

БСП с четирима заместник-председатели

Атанаска Тенева, Владимир Москов и Апостол Димитров са избрани за членове на Изпълнителното бюро на БСП. Зам.-председатели освен досегашния Стефан Данаилов стават и Кирил Добрев, Деница Златева и Владимир Москов, а секретар на ИБ ще е Вяра Йорданова. Корнелия Нинова, която внесе предложенията за промените, цитирана от пресцентъра на БСП, посочи принципите за избора си: баланс между промяна и приемственост; гарантирана връзка между поколенията; представителство на големите партийни организации; съчетание на партиен опит и професионална експертност по приоритетните за левицата политики — образование наука и култура, здравеопазване, социална политика, европейска политика, сигурност и обществен ред. Друга цел на промените е засилване на връзката и извеждане в приоритет работата с кметове и общински съветници”, съобщи партийната лидерка.

Като зам.-председател с ресор „Международна дейност” се връща и Деница Златева, която бе вицепремиер по БГ-председателството в кабинета „Герджиков”. От ръководството излизат Александър Симов, Весела Лечева, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Красимир Янков, които са народни представители. В ИБ остават депутатите Ст. Данаилов, Вал. Жаблянов, Др. Стойнев и Кр. Зарков. Очаква се К. Добрев, който поема ресор „Партийна дейност” да остане в партийното ръководство и да напусне 44-тото НС, за което е заявил готовност.

Атанаска Тенева е преподавател, има докторат по философия в Русия, избирана е за народен представител и зам.-министър на образованието. Ап. Димитров е от Варна, по образование е „инженер-корабоводител”, бивш шеф на Общинския съвет на морската столица, депутат в 40-тото НС, член на Комисията по досиетата от 20072012 г. Вл. Москов е кмет пети мандат на Община Гоце Делчев, избран на последните местни избори с над 65% още на първи тур. Завършил е педагогика в ЮЗУ в Благоевград.

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие