Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

София °C
Варна °C
Пловдив °C
В. Търново °C
Русе °C
   
Вестник Земя - първа страница

Съб27052017

Брой 98, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.7441 BGN1 GBP = 2.26034 BGN1 CHF = 1.79368 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП с четирима заместник-председатели

БСП с четирима заместник-председатели

Атанаска Тенева, Владимир Москов и Апостол Димитров са избрани за членове на Изпълнителното бюро на БСП. Зам.-председатели освен досегашния Стефан Данаилов стават и Кирил Добрев, Деница Златева и Владимир Москов, а секретар на ИБ ще е Вяра Йорданова. Корнелия Нинова, която внесе предложенията за промените, цитирана от пресцентъра на БСП, посочи принципите за избора си: баланс между промяна и приемственост; гарантирана връзка между поколенията; представителство на големите партийни организации; съчетание на партиен опит и професионална експертност по приоритетните за левицата политики — образование наука и култура, здравеопазване, социална политика, европейска политика, сигурност и обществен ред. Друга цел на промените е засилване на връзката и извеждане в приоритет работата с кметове и общински съветници”, съобщи партийната лидерка.

Като зам.-председател с ресор „Международна дейност” се връща и Деница Златева, която бе вицепремиер по БГ-председателството в кабинета „Герджиков”. От ръководството излизат Александър Симов, Весела Лечева, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Красимир Янков, които са народни представители. В ИБ остават депутатите Ст. Данаилов, Вал. Жаблянов, Др. Стойнев и Кр. Зарков. Очаква се К. Добрев, който поема ресор „Партийна дейност” да остане в партийното ръководство и да напусне 44-тото НС, за което е заявил готовност.

Атанаска Тенева е преподавател, има докторат по философия в Русия, избирана е за народен представител и зам.-министър на образованието. Ап. Димитров е от Варна, по образование е „инженер-корабоводител”, бивш шеф на Общинския съвет на морската столица, депутат в 40-тото НС, член на Комисията по досиетата от 20072012 г. Вл. Москов е кмет пети мандат на Община Гоце Делчев, избран на последните местни избори с над 65% още на първи тур. Завършил е педагогика в ЮЗУ в Благоевград.

България

Икономика

Потребителите да внимават с новите тарифни планове при отпадането на роуминга в ЕС

Потребителите да внимават с новите тарифни планове при отпадането на роуминга в ЕС

Отпадането на роуминга в Евросъюза не би трябвало да се отрази върху тарифите, на които потребителите разговарят, “но е възможно някой да се…

Прочети още:

Loading...

Култура

Маестра Биаджони са завръща бляскаво на сцената

Концертът „Жените в музиката” ни поднася талантливи цигуларки

Изключителните Йоанна Каменарска и Лия Петрова ще свирят на една сцена в София …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Левски или ЦСКА отиват на бараж

Левски или ЦСКА, в зависимост от това кой ще завърши трети в крайното класиране на Първа лига, ще играе бараж за виза в Лига Европа. Това ст…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие