Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб21042018

Брой 77, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.57958 BGN1 GBP = 2.24873 BGN1 CHF = 1.63312 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Златева: БСП ще подкрепя успешната реализация на европредседателството

Златева: БСП ще подкрепя успешната реализация на европредседателството

Златева: БСП ще подкрепя успешната реализация на европредседателството

Социалистите търсят диалог с активното поколение, подчерта Крум Зарков

Трябва да има приемственост и връзка между партийното и парламентарното ръководство, затова някои депутати останаха“. Това заяви зам.-председателят на БСП Деница Златева в сутрешния блок на БиТиВи. „Няма как да се скъса пъпната връв между ръководство на Бюрото и на парламентарната група“, категорична е тя. Златева уточни, че предложените промени са утвърдени с голямо мнозинство от Националния съвет на партията. „Преди избирането на Нинова, партията се радваше на по-малко от 10% подкрепа. За една година спечелихме президентските избори, и от 38 депутата -сега са 80.  Трябва да оценяваме действията и резултатите на ръководство“, каза още зам.-председателят на левицата. По нейните думи депутатите, които напускат Бюрото, са членове на силни комисии в парламента. Златева поясни, че решението дали да остане в правителството на Борисов няма как да бъде еднолично, защото има решение на партията, че в рамките на този мандат няма да има участие на представители на БСП в кабинета. „Аз съм член на ИБ на БСП от доста години и това щеше да е пряко участие на представител на БСП в правителство на Борисов“, допълни тя. „Категорично ще подкрепяме подготовката на председателството и неговата реализация. Темата е надпартийна и национална кауза“, заяви Златева.

Амбицията на новото ръководство на БСП е да съхраним растежа и да го развиваме. Имаме потенциал“. Това заяви Крум Зарков от ИБ на БСП по БНТ. Според него всеки ден управляващите доказват, че БСП е била права, че ГЕРБ и патриотите отново ще отстъпят от обещанията си.

Народният представител подчерта, че на пленума е приет и бюджет на партията. „Заложихме нови неща – проектно финансиране на общински и областни организации, които да мотивираме да са по-активни; изцяло нов начин на политическо образование и много по-силна кадрова политика“, уточни той. По неговите думи все повече хора в активна възраст, днес се интересуват от партията. „Не искаме всеки един от тях да стане партиен член, но се опитваме да създадем необходимата атмосфера за мисъл, а след това и за действие“, посочи депутатът.

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие