Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря20062018

Брой 120, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69571 BGN1 GBP = 2.23031 BGN1 CHF = 1.70057 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Заместник-министър се разграничи от „Луковмарш”

Заместник-министър се разграничи от „Луковмарш”

Иск­рено вяр­вам, че в събота няма да станем свидетели на едно събитие, което да пос­тави срамно петно. Това каза на брифинг в Минис­тер­с­кия съвет зам.-министърът на вън­ш­ните работи и бивш депутат от ГЕРБ Георг Геор­гиев по повод позицията на БСП срещу планираното за събота провеж­дане на „Луков­марш”, предаде аген­ция „Фокус“.

Геор­гиев под­черта, че прави своето изяв­ление в качес­т­вото си на национален коор­динатор за борба с антисемитизма и във връзка „с едно тревожно и в голяма степен срамно събитие, което се задава“. По думите му бъл­гар­с­кият народ е показал в годините, че неговата толеран­т­ност и въз­мож­ността раз­лични пред­с­тавители на раси, народи и етноси да живеят заедно на една територия са непоколебими и по никакъв начин и не би толерирал как­вото и да е измес­т­ване на етничес­кия модел, изг­раден през вековете.

Не вяр­вам, че днес бъл­гар­с­кият народ би се под­дал на подобна провокация, която се опитва да ни върне в едни мрачни времена и да ни накара да почитаме хора, които по една или друга причина са били съп­ричас­тни с един от най-мракобесните режими в човеш­ката история“, комен­тира Геор­гиев.

Геор­гиев се обърна към всички политически пар­тии и политически пред­с­тавители с призив да не спекулират с темата и да не се опит­ват по какъвто и да е начин за съм­нителни и временни изгода и дивиденти да изпол­з­ват този повод и той да дава въз­мож­ност, опит­вайки се да порицаем един тоталитарен човек или режим, да оправ­даваме друг.

България

Икономика

Култура

Спорт

Лудогорец срещу северноирландци в Шампионската лига

Лудогорец срещу север­ноир­лан­дци в Шам­пион­с­ката лига

Съперниците на ЦСКА, Левски и Славия ще станат известни днес

Лудогорец ще играе срещу пър­венеца на Северна Ирлан­дия Крусей­дърс в пър­вия квали…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Двуметрова торта от череши за празника на сладкия плод в Кюстендил

Двумет­рова торта от череши за праз­ника на слад­кия плод в Кюс­тен­дил

За единайста поредна година Община Кюс­тен­дил заедно с мес­т­ния Инс­титут по земеделие организират Праз­ник на черешата, който ще се със­тои на 2

Прочети още:

Loading...