Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря20062018

Брой 120, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69571 BGN1 GBP = 2.23031 BGN1 CHF = 1.70057 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Седми ден 11 села са с прекъснат път до Смолян

Седми ден 11 села са с прекъснат път до Смолян

Седми ден 11 села са с прекъснат път до Смолян

Седми ден 11 села са с прекъс­нат дос­тъп до Смолян заради активизиралото се през миналата сед­мица свлачищe, което зат­вори пътя Смолян – Мадан. В района е строго заб­ранено преминаването, тъй като има опас­ност от нови свличания, предуп­реди Би Ти Ви. Процепите, които са се образували, се увеличават всеки ден. Имаме въз­мож­ност през GPS-технологията да наб­людаваме движението и на стъл­бовете, които носят елек­т­розах­ран­ването. Радос­тен е фак­тът, че сме взели всички допъл­нителни мерки към този момент, обяви Адриан Пет­ров, зам.-областен управител на Област Смолян.

По думите на кмета на село Търън Явор Говедаров нап­режението сред хората расте и заради опас­ността всеки момент водоп­роводът към селото да се откъсне и да ги остави без вода. Движението на пешеходци в района е абсолютно заб­ранено, но всеки ден стотици хора минават пеш в района на свлачището, за да стиг­нат до работ­ните си места.

Усилията на инс­титуциите са насочени към алтер­натив­ния мар­ш­рут през Влахово, за да може оттам хората да преминават с колите си безопасно. Свлачище зат­руд­нява преминаването и по пътя Котел — Омур­таг. Скал­ната маса е пад­нала по път II-48, на около 200 метра в посока град Котел — село Тича, съобщи БНТ. В учас­тъка движението за леки коли се извър­шва без зат­руд­нения. Движението за теж­котоварни автомобили над 12 тона обаче е временно преус­тановено. Камионите се отбиват от екипи на “Пътна полиция“ в района на кръс­товище “Петолъчка“ и “Кунак Търла“. Заб­раната ще важи поне до обяд на 16 март, петък.

България

Икономика

Култура

Спорт

Лудогорец срещу северноирландци в Шампионската лига

Лудогорец срещу север­ноир­лан­дци в Шам­пион­с­ката лига

Съперниците на ЦСКА, Левски и Славия ще станат известни днес

Лудогорец ще играе срещу пър­венеца на Северна Ирлан­дия Крусей­дърс в пър­вия квали…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Двуметрова торта от череши за празника на сладкия плод в Кюстендил

Двумет­рова торта от череши за праз­ника на слад­кия плод в Кюс­тен­дил

За единайста поредна година Община Кюс­тен­дил заедно с мес­т­ния Инс­титут по земеделие организират Праз­ник на черешата, който ще се със­тои на 2

Прочети още:

Loading...