Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет02042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78843 BGN ↑ 1 GBP = 2.21098 BGN ↑ 1 CHF = 1.85141 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова: Правителството създава нестабилност. Оставка!

Корнелия Нинова: Правителството създава нестабилност. Оставка!

Корнелия Нинова: Правителството създава нестабилност. Оставка!

Управляващите живеят в паралелна реалност, изтъкна Петър Кънев от левицата

„Нищо в държавата не върви, затова няма да крепим кворума на такова мнозинство. Няма да се регистрираме!”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията, цитирана от сайта „Епицентър”.

“Правителството на Бойко Борисов с решенията и действията си създава нестабилност в държавата, нестабилност на институциите, в цели системи. Нищо не работи, така както трябва. Нито здравната система, нито образователна. Най-малко социална система, а също и областта на икономиката. Това правителство е вредно, държавата върви надолу. Тази нестабилност трябва да се спре и да се започне да се гради. Ние виждаме нейното спиране чрез оставката и предсрочни избори“, изложи аргументите на червените лидерът на БСП. 

„Мнозинството на ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и „Воля“, които ги подкрепят е вредно, защото приема лобистки закони, в интерес на олигарси, приема закони, които удрят бедните и средната класа с нови и нови данъци. В парадокса сме уж най-социалния бюджет да предизвика социални протести и бунтове“, каза Нинова и подчерта, че става въпрос за два паралелни свята - този в техните представи и думи и реалният навън.

Кабинетът удря бедните и средната класа с нови данъци, посочи лидерът на БСП.

Всякакви нови формати на ново правителството в рамките на този парламент за нас са невъзможни, категорична е Корнелия Нинова. Социалистите ще се върнат в пленарната зала при регистрацията на кворума в следните случаи: отмяна на данъка за старите коли, намаляване на ДДС на храни и лекарства, преизчисляване на пенсиите, семейно подоходно облагане, намаляване заплатите на политиците.

Нямаме общи планове с президента Радев да сваляме кабинета на Борисов, посочи лидерът на БСП в отговор на обвиненията от страна на ГЕРБ. Румен Радев е най-последователният човек, когото познавам и най-дисциплитираният, бе категорична Нинова.

Той просто е верен на себе си, на убежденията си, добави тя.

„Смятам, че истинската оценка трябва да се дава на тази плоскост за всеки политик, не само за президента. Обещал - изпълнил или обещал – отметнал се.

Президентът Радев може да бъде образец за всеки политик. Той е верен на себе си, на убежденията си

“, допълни още тя.

Попитана дали БСП е готова за предсрочни избори, Нинова отговори: “Не се притесняваме от предсрочни избори. Колко сме готови, ще кажат хората, когато гласуват“. Част от нещата, които те искат, ние правим в последните две години неотклонно - справедливи доходи, махане на плоския данък, преизчисляване на пенсиите. Вярвам, че рано или късно те ще видят, че представляваме техните искания, завърши Нинова.

„Страната влиза в перманентна политическа социална криза. Тази криза можеше да бъде предсказана. Ние наблюдаваме финалните гърчове на един режим, чиито край е абсолютно закономерен.  Кризата е и политическа. Начело на страната са инсталирани хора, които, освен всичко останало, са и некомпетентни в сферите, в които работят”, коментира от своя страна депутатът от левицата проф. Иво Христов при представянето на „Визия за България” в Бургас. Според него демографският срив означава катастрофа на страната, като цяло. „Често обичам да казвам, че  всеки има право на собствено мнение, но никой няма право на  собствени факти. През последните години ние сме свидетели на  собствените факти на управлението, което в момента е на власт - колко красиво и добре живеем”, посочи народният представител Петър Кънев и добави: „Затова темата, която основно повдигаме, е неравенството. България върви с все по-бързи темпове на неравенство сред населението”. Сред предложенията, които бургазлии направиха пред народните представители са: да се включи в документа Бургас, както и развитието на района Странджа-Сакар. Хората коментираха , че и културата е в много тежко състояние и трябва и за нея да се помисли.

България

Икономика

Девет сектора у нас вече са в зоната на чувствителен риск

Девет сектора у нас вече са в зоната на чувствителен риск

Въпреки усложнената икономическа обстановка рейтингът на България засега се запазва на ниво B2 - “умерен риск“ от забавени плащания и лоши в...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие