Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет03042020

Брой 64, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало България (2) Маркус Зьодер: България трябва да получи повече финансиране от Брюксел за защита на границата

Маркус Зьодер: България трябва да получи повече финансиране от Брюксел за защита на границата

Подкрепяме България за Шенген, увери баварският премиер

България трябва да получи повече финансиране от Брюксел за защита на границата. Това заяви премиерът на Свободна държава Бавария Маркус Зьодер по време на кръглата маса на тема “Защита на външната граница на ЕС и миграционни политики на Република България“, предаде Новини.бг.

В тежки времена България се доказва като стабилен европейски партньор. България вложи много усилия за защитата на външната граница. Страната ви заслужава уважение, респект и подкрепа, каза още баварския премиер.

Важно e постижението на България и огромният ѝ принос за защитата на външната граница на ЕС, да получи признание и на европейско ниво. Много е важно да има партньор, на който можем да разчитаме и за който знаем, че е проевропейски ориентиран. Предстоящите избори за ЕП са изключително важни. Важно е, също така, да има повече срещи по конференции и по страните, каза още Зьодер.

Срещата ни е сигнал за добрата работа на България като партньор в Европа, заяви премиерът на Свободна държава Бавария след срещата си с министър-председателя Бойко Борисов. България е стабилна и за външни инвестиции, разкри той, коментира Епицентър.бг. Подкрепяме България за Шенген. Мисля, че е изключително забележително това, което България прави за защита на външните граници. Ние искаме да засилим и ролята на “Фронтекс“ в Европа. Има национални мерки, които се предприемат в следващата половин година след като бъде създадена новата ЕК. Мисля, че ще бъде водена във всички европейски институции дискусията как ние можем да задвижим, да форсираме ролята на “Фронтекс““, допълни премиерът на Свободна държава Бавария. В Брюксел е много лесно от дистанцията да гледаш нещата без да си наясно с големите предизвикателство, но когато човек дойде на място вижда всичко от правилната гледна точка, коментира още баварският премиер Маркус Зьодер.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Loading...

Земеделие

Loading...