Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет06122019

Брой 234, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76296 BGN ↓ 1 GBP = 2.31541 BGN ↑ 1 CHF = 1.78387 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Патриарх Неофит се срещна с председателя на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе

Патриарх Неофит се срещна с председателя на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе

Патриарх Неофит се срещна с председателя на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе

В сградата на Софийската митрополия се състоя среща между българския патриарх Неофит и председателя на парламента на Грузия Иракли Кобахидзе, който е на посещение в страната, съобщиха от Българската патриаршия, предаде БТА. Нашите два народа имат много добри и братски отношения един към друг. Целта на тези наши срещи е взаимоотношенията да бъдат задълбочени, както и връзките между народите ни и нашите правителства. Много сме удовлетворени, че не само в исторически план, но и към днешна дата, че имаме много добри взаимоотношения между нашите две страни. Много сме щастливи, че нашите църкви са в изключително добро приятелство, защото то се опира на Православието и на православната ни вяра. Тъй като тази обща вяра определя идентичността и на двата народа, това е и нещото, което ни сближава и създава добра основа за добро и силно приятелство, е казал председателят на грузинския парламент. Кобахидзе е припомнил и историческите връзки между двете страни, като е споменал за историята на Бачковския манастир, основан от братя грузинци. Той е споделил, че мотото, което стои над българския парламент - “Съединението прави силата“, е същото като мотото на парламента в Грузия. Ако засилим тези наши връзки, тогава ще бъдем по-силни заедно, а взаимоотношенията и засилването на връзките между Българската църква и Грузинската е ключово дело в това обединяване, е казал Кобахидзе. Патриарх Неофит припомнил и за своя среща с грузинския патриарх Илия Втори, който е особено обичан от своето паство в Грузия. Нашият патриарх е духовният ни водач и има много голямо влияние сред обществото в Грузия. Тъй като имаме демографски проблем в Грузия, след като той обяви своята кампания да кръщава всяко едно трето дете, нацията ни се увеличи. Благодарни сме му, че засилва вярата в народа ни, е казал Иракли Кобахидзе. Патриарх Неофит е изпратил и сърдечни поздрави на патриарха на Грузинската църква патриарх Илия Втори. Много сме благодарни за онова, което той прави за народа в Грузия, е казал Негово светейшество.

На срещата е бил поставен и въпросът за поклонническия туризъм, като е било обърнато внимание на Поклонническия център към Софийската митрополия, който предвижда бъдещи поклоннически пътувания в Грузия. В срещата са участвали също Мелнишкият епископ Герасим, който е главен секретар на Светия синод, Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарх Неофит, и архимандрит Василий - протосингел на Софийската митрополия.

Икономика

Агроминистърът:Чумата е виновна за скъпото свинско

Агроминистърът:Чумата е виновна за скъпото свинско

Скок на световните цени на храни, най-голямо е при месото и растителните масла Повишената цена на свинското месо в магазините се обяснява ка...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Обаждат ми се хора, за да ме молят да се кандидатирам за президент на федерацията, разкри волейболната легенда

Дългогодишният член на Управит...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие