Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт23072019

Брой 139, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74394 BGN ↑ 1 GBP = 2.17392 BGN ↓ 1 CHF = 1.7769 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Златева: Да надскочим личното, да се мобилизираме за победа на местните избори

Златева: Да надскочим личното, да се мобилизираме за победа на местните избори

Златева: Да надскочим личното, да се мобилизираме за победа на местните избори

“Над две трети от делегатите на Конгреса подкрепиха с гласуването си  председателя Корнелия Нинова. Това е вот на доверие.“ Това заяви зам.- председателят на НС на БСП Деница Златева пред БНТ. Тя припомни, че дата за провеждане на Конгреса беше насрочена, за да стартира процедура по пряк избор за председател на партията. “БСП винаги е била партия на различните мнения, но това, което притесни структурите ни, беше, че ще затънем във вътрешнопартийни разпри вместо да се фокусираме върху основната цел- да спечелим местните избори“, каза още тя. Златева наблегна, че всеки в БСП свободно може да изразява своето становище по различни въпроси, но органите на партията-  Националният съвет и Конгресът са тези, които взимат решенията.

Тя добави, че е имало натиск върху делегати и партийни организации да гласуват за един или друг кандидат. “Не може основната цел да е да се саботира партията“, отсече тя. “Мисля, че оттеглена оставка от г-жа Нинова ще даде повод за размисъл- как да консолидираме партията за победа на местните избори. Надявам се, че ще надскочим личните си страсти и симпатии“, добави зам.-председателят на НС на БСП.

Деница Златева отрече някой от партията да е саботирал предизборната кампания на левицата. Тя изрази притеснението си от ниската избирателна активност и апатията сред обществото. “Да, загубихме изборите, но имаме един мандат за евродепутат повече и сме повишили доверието от страна на хората. В 60 общини сме първа политическа сила и това ни дава добър старт за предстоящия местен вот“, заключи Златева.

Икономика

Частници ще ни регистрират автомобилите

Първоначалната регистрация на автомобили ще се осъществява от частни фирми в специални пунктове за идентификация и проверка на техническата ...

Прочети още:

Loading...

Култура

„Двореца“ в Балчик ще бъде декор на балета “Пепеляшка“

„Двореца“ в Балчик ще бъде декор на балета “Пепеляшка“

“Двореца“ в Балчик ще бъде естествен декор на балета “Пепеляшка“ по музиката на Сергей Прокофиев. Спектакълът се играе на откритата сцена на...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Мартин Стоев: Тежко е след загуба на финал на европейско първенство

Мартин Стоев: Тежко е след загуба на финал на европейско първенство

Сребърните медали на юношите до 17 години са лъч светлина в тъмния тунел на българския волейбол, заяви треньорът

Националният отбор по волейб...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие