Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт23072019

Брой 140, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74394 BGN ↑ 1 GBP = 2.17392 BGN ↓ 1 CHF = 1.7769 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Социалист: Не трябва да допускаме закриването на пощите в селата

Социалист: Не трябва да допускаме закриването на пощите в селата

Социалист: Не трябва да допускаме закриването на пощите в селата

„След последното заседание на Конгреса на БСП, партията излезе по-силна. Това беше възможно най-доброто развитие на създалата се ситуация, най-очакваното от нашите членове и симпатизанти и най-доброто, от гледна точка на предстоящите местни избори“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Димитър Данчев в сутрешния блок на БСТВ. „ГЕРБ е големият губещ. Те получиха най-слабият си резултат на европейски избори, откакто съществуват - по-малък брой гласове и по-малко мандати“, подчерта народният представител. Той е категоричен, че този резултат се дължи и на работата на кандидатите на БСП и на цялата партия. Според него ГЕРБ отстъпва позиции. Той подчерта, че в Европа много леви партии са в подем и борбата за солидарност и справедливост трябва да продължи.

Димитър Данчев посочи, че е голяма вероятността пощенските клонове в населени места до 800 души да бъдат закрити с обяснението, че е икономически неефективно поддържането им. „В много населени места пощата е единственият представител на държавата. Пощата осигурява и връзката с останалия свят, и социалната сигурност на хората, които живеят там. Не само получаването на пенсиите. Куриерската пощенска услуга се използва и за редица важни, някой път животоспасяващи средства и лекарства. Не трябва да допускаме затварянето на пощите“, категоричен е народният представител. Той попита - ако държавата бяга от този ангажимент, къде да отидат парите, които Министерството на финансите дава под формата на компенсации на Български пощи?

„На фона на „бляскавите“ новини, че България ще бъде част от голяма европейска мрежа за суперкомпютър в ЕС, новината за спирането на интернет в много населени места ни шокира“, коментира депутатът. По неговите думи България в последните години се управлява от един човек като едноличен деспот. „Едно от достиженията му са контролираните медии. Това, което се случва, е част от опита да се наложи поредният контрол. Има натиск и БСТВ да не се излъчва по един от големите сателитни оператори“, каза още Димитър Данчев.

Икономика

Частници ще ни регистрират автомобилите

Първоначалната регистрация на автомобили ще се осъществява от частни фирми в специални пунктове за идентификация и проверка на техническата ...

Прочети още:

Loading...

Култура

„Двореца“ в Балчик ще бъде декор на балета “Пепеляшка“

„Двореца“ в Балчик ще бъде декор на балета “Пепеляшка“

“Двореца“ в Балчик ще бъде естествен декор на балета “Пепеляшка“ по музиката на Сергей Прокофиев. Спектакълът се играе на откритата сцена на...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Мартин Стоев: Тежко е след загуба на финал на европейско първенство

Мартин Стоев: Тежко е след загуба на финал на европейско първенство

Сребърните медали на юношите до 17 години са лъч светлина в тъмния тунел на българския волейбол, заяви треньорът

Националният отбор по волейб...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие