Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря18092019

Брой 180, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77383 BGN ↑ 1 GBP = 2.20219 BGN ↓ 1 CHF = 1.78354 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) Извергът Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания

Извергът Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания

Извергът Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания

Пребил е малката Кристин с камък, съобщи говорителката на Главна прокуратура Румяна Арнаудова

“Лицето Мартин Трифонов е направил пълни самопризнания“, разкри говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

“Трифонов е обяснил силата, с която е пребил момичето. Използвал е камък, за да й нанесе травмите. Твърди, че под влиянието на алкохол е извършил действията. Това обаче не го оправдава. Причината за смъртта на 7-годишната Кристин е тежка черепно-мозъчна травма“, допълни още Арнаудова.

Нямаме данни за ненавременна намеса на медицинския екип, добави тя. Към момента се окомплектоват материалите по делото. Събрани са първоначални доказателства, които са достатъчни да обосноват авторството на престъплението, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева. По информация на наблюдаващия прокурор, днес прокуратурата очаква да получи по факс експертна справка от ДНК-специалисти от София. Те са присъствали на място в деня на убийството, като от първите изследвания на биологичните материали на местопроизшествието е изолиран ДНК-профил на Мартин Трифонов. 

Съдът ще прецени в зависимост от състоянието на обвиняемия къде ще бъде разгледана мярката. Трифонов все още се намира в болница, където в събота бяха повдигнати обвинения. Те са за убийство на малолетно дете по особено жесток начин, за изнасилване и за блудство. Най-тежкото наказание за убийство е доживотен затвор без право на замяна, може да бъде доживотен затвор или 30 години затвор. Наказанието за изнасилване е от 15 до 20 години, за блудство - от 10 до 20 години. 

Задържаният е направил пълни самопризнания според неговите възприятия, каза още прокурор Белева. Той осъзнава какво е направил. 

Мартин Трифонов бе задържан на 16 август след мащабна акция на полицията. Мъжът е настанен в болница след като е оказал силна съпротива при задържането му. Престъплението е извършено на 15 август.  Три етноса живеем в Сотиря - общо 2800 души. Около 2220 роми, 500 българи и останалото са турци. Не разделям населението, всички сме едно. Важното е да има сигурност. Нещата са изтървани от държавата. Това каза кметът на село Сотиря Димчо Георгиев пред камерите на Нова телевизия. “Мартин Трифонов не е жител на Сотиря. Той живее във вилна зона, а пазарува от нашето село“, допълни кметът. “В селото няма напрежение, всички сме обединени“, каза Георгиев. В Сливен вчера бе обявен Ден на траур, в 17 часа пред сградата на общината се проведе бдение в памет на детето.

България

Икономика

Култура

Александър Хайтов: Баща ми провидя бъдещето и то не му хареса

Александър Хайтов: Баща ми провидя бъдещето и то не му хареса

Догодина ще покажа на света живия свидетел на обесването на Левски

- Г-н Хайтов, с какви мисли посрещате 100-годишнината от рождението на бащ...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие