Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет02042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78843 BGN ↑ 1 GBP = 2.21098 BGN ↑ 1 CHF = 1.85141 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Мая Манолова подкрепи граждански протест на софиянци срещу презастрояването

Мая Манолова подкрепи граждански протест на софиянци срещу презастрояването

Мая Манолова подкрепи граждански протест на софиянци срещу презастрояването

Националният омбудсман е категоричен, че хората искат въздух, детски площадки и зеленина, а не бетон

Проблемите с презастрояването отново изкараха на протест жителите на столичния кв. “Овча купел“. Този път те бяха подкрепени и от граждани на кв. “Обеля“, с които заедно се борят срещу бетона. На протеста в петък вечерта присъства и омбудсманът Мая Манолова, предава Канал 3. 

“От една година живущите в “Овча купел“ настояват за спиране на строежа между блокове 412, 413, 414 и 415. Те са вбесени, защо вместо детска градина, пред очите им изниква поредният жилищен блок и подчертаха, че за 30 години в района е построена само една забавачка, вместо планираните шест. По покана на ИК “Обединени за ОК“ аз отидох за втори път на мястото на този строеж. Там ситуацията наистина е патова - и с просто око се вижда денивелацията - част от подземните гаражи са над земята. Липсва асфалт на ул. “Братя Бартел“ и осветление, а също канализация и отводнителни шахти“, написа Мая Манолова на личната си страница във Фейсбук. 

“Гражданите са си направили плакати от снимки с паднала кола в изкопа на блока, като този “инцидент“ те обясняват със свлачищните процеси в района. Прави са да протестират, защото кварталът се разраства, няма нови места за паркиране, а отговорните институции, районната и Столичната община са глухи за проблемите им. Всичките им усилия се обезсмислят и нетърпимостта им към подобно неглижиране е основателна“, добави още Манолова. 

По думите ѝ гражданите не искат бетон, а чист въздух, добра инфраструктура и повече градинки за децата им, площадки и места за спорт, детски градини и училища. 

“Подкрепям ги в опитите им да спрат безобразията в квартала, така както застанах и до хората от “Младост“, “Дружба“, “Стрелбище“, “Витоша“, “Дианбад“, “Горубляне“, “Красна поляна“, “Обеля“ и др. Проблемите са много, трупани са с години, но е крайно време - заедно, отговорно и мъдро, да започнем тяхното решаване. И ще се справим!“, заяви омбудсманът.

България

Икономика

Девет сектора у нас вече са в зоната на чувствителен риск

Девет сектора у нас вече са в зоната на чувствителен риск

Въпреки усложнената икономическа обстановка рейтингът на България засега се запазва на ниво B2 - “умерен риск“ от забавени плащания и лоши в...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие