Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет04062020

Брой 103, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.74721 BGN ↓ 1 GBP = 2.19596 BGN ↑ 1 CHF = 1.81213 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало България (2) С 56 “за“ от 57 гласували СОС прие да пусне вода към Перник

С 56 “за“ от 57 гласували СОС прие да пусне вода към Перник

С 56 “за“ от 57 гласували СОС прие да пусне вода към Перник

Няма опасност за водоподаването в София при отпускане на вода за Перник, гарантират столичните общинари

От общо 57 гласували общински съветници, 56 гласуваха “за“ и имаше само един “въздържал се“ по доклада за водната криза в миньорския град. Искам да ви благодаря от името на перничани, че взехте това жизненоважно решение. Радвам се, че днес разумът и солидарността бяха водещи и съм щастлив, че политически сили с различни възгледи могат да бъдат обединени, когато става дума за толкова голяма кауза. Благодаря ви от името на перничани, каза кметът Станислав Владимиров пред общинските съветници на СОС.

Радвам се, че по един толкова важен, съществен и отговорен въпрос Общинският съвет в столицата гласува с почти пълно мнозинство. Имаше сериозни дебати, имаше разбира се и много политически спекулации, включително и внушения и лъжи, но най-важното е това да можем, гарантирайки водата на София, да помогнем на хората, които са в криза само на 30 - 40 км от нас, каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти след извънредно заседание на СОС, на което се обсъди докладът за преминаването на вода през столичната инфраструктура за Перник, предаде Агенция „Фокус“. Фандъкова посочи, че в бъдеще предстои сериозен контрол и подаване на информация на гражданите на София, за да могат да бъдат спокойни, че водоподаването в столицата няма да бъде възпрепятствано. Тепърва ще наблюдаваме и следим целия процес. При най-малкия риск за водния баланс на София да може да се преустанови подаването към Перник, предупреди тя. Ще искаме държавни гаранции, че ВиК-Перник ще може да закупува вода безпроблемно, заяви още Фандъкова. Кметът на София коментира, след като заместник-председателят на СОС от БСП Милка Христова изказа притеснения, че поради влошеното финансово състояние на пернишкото ВиК дружество, то няма да бъде в състояние да закупува количества вода от „Софийска вода“, каквото се предвижда в приетия доклад.

Фандъкова определи като „абсурден“ варианта на столичани да им се наложи да плащат дълга на перничани и успокои, че до такава ситуация няма как да се стигне. Според Фандъкова, ако след отпускането на водни количества за Перник, авариите на Рилския водопровод се увеличат чувствително, „Софийска вода“ ще има отговорност да реагира и да даде предложения за решение на проблема.

България

Икономика

Култура

Спорт

Новакът в елита официално с нов треньор и голмайстор

Новакът в елита ЦСКА 1948 официално потвърди, че от новия сезон ще има нов старши треньор и водещ голмайстор. Бившият национален селекционер...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Пчеларите са на минус от пролетните паши

Пчеларите са на минус от пролетните паши

Производители на пчелни продукти от седем области на страната търсят по-добри пазари и популяризират ползите от консумацията на български ме...

Прочети още:

Loading...