Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет02042020

Брой 63, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.78843 BGN ↑ 1 GBP = 2.21098 BGN ↑ 1 CHF = 1.85141 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Нов въоръжен обир в София

Нов въоръжен обир в София

Нов въоръжен грабеж в София, този път е обран магазин. Mаскиран мъж с пистолет влязъл в търговския обект за алкохол и цигари в квартал “Изток“ около 23 часа в сряда. Заплашил персонала, взел оборота и избягал. Полицията го издирва. Не се съобщава колко пари са били откраднати.

Часове преди това престъпление обир беше извършен и в банков клон в търговски център на булевард “Цар Борис III“. Крадецът успя да задигне 11 хил. лв. В понеделник също имаше банков обир - на бул. “Мадрид“ в София, при който нападателят отмъкна около 15 хил. лв., припомня „Нова телевизия”. Вчера МВР извика на среща охранителните фирми, които пазят финансовите институции. Междувременно има задържан за един обир на банков клон в София. При обиските полицията е намерила част от парите. Преди ден бе извършен въоръжен грабеж на банков клон, а по-късно извършителят беше задържан. С него бе работено цяла нощ. Имаме безспорни доказателства. Предстои да докладваме материалите на прокуратурата. Действията ни са извършени под техния надзор, заяви на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Той заяви, че мотивът на извършителя е финансов. Той е дължал пари и е решил да си ги набави по лесен начин. Задържаният е криминално проявен, но няма нищо общо с другите обири в столицата, заяви Иванов. По отношение на другите случаи, които се случиха в рамките на седмицата. По случая в Шумен имаме заподозрени, които са обявени за издирване. По случая във Враца също имаме заподозрени. За обира на хранителен магазин в София имаме насоки, обясни Иванов. Директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев пък заяви, че ще преследва всички престъпници до край. При мен беше направено оперативка по разпореждане на министъра, съобщи главният секретар на МВР. Набелязахме краткосрочни мерки. Засилваме полицейското присъствие в големите градове, където има такива банкови офиси. Ще бъдат изведени всички такива уязвими мерки и ще бъдат дадени като приоритетни за обход. В кратки срокове те ще бъдат посетени от регионалните полицаи. Идеята е на всички отговорни институции и е да вземем мерки, обясни Иванов.

България

Икономика

Девет сектора у нас вече са в зоната на чувствителен риск

Девет сектора у нас вече са в зоната на чувствителен риск

Въпреки усложнената икономическа обстановка рейтингът на България засега се запазва на ниво B2 - “умерен риск“ от забавени плащания и лоши в...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие