Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря19092018

Брой 179, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.6758 BGN1 GBP = 2.20065 BGN1 CHF = 1.74068 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2)

Филмът “Зелената книга“ спечели на кинофестивала в Торонто

Филмът “Зелената книга“ на американския режисьор Питър Фарели спечели наградата на публиката на кинофестивала в Торонто. Във филма лауреатът на награда “Оскар“ Махершала Али е в ролята на пианиста Дон Шърли на турне в американския юг през 60-те години. Картина разказва за пътешествието на джазовия пианист Дон Ширли и Тони Липа по юга на Америка през 1962. Ползват и пътеводител, в които са посочени безопасните места за афроамериканци. Главните роли се падат на Вигго Мортенсен и Махершал Али. Критиците твърдят, че лентата има шансове в бъдеще да спечели наградата „Оскар”. На световен екран филмът ще излезе на 21 ноември. в Торонто показаха тази година 340 филма, от 80 страни по света.

„Три истории+”

„Три истории+”

Изложба илюстрация на Виктор Паунов

С изкуството на илюстрацията ни запознава Виктор Паунов в пространсттвото на Галерия “Стубел“ на ул. “Коста Лулчев“ 2 В, София до 12 октомври.

Галерия “Стубел“ започва своята есенна изложбена програма с разходка в една по-епизодично спираща интереса на публиката артистична зона – тази на илюстрацията и изкуството на книгата. Експозицията се нарича „Три истории+“ и неин автор е Виктор Паунов, художник-илюстратор добре познат и разпознаваем както в…

Прочети още…

Плевенската школа “Колорит“ със златен медал в Москва

Плевенската школа “Колорит“ със златен медал в Москва

Плевенската арт школа “Колорит“ е удостоена със златен медал на международен конкурс за рисунка в Москва, съобщи Майя Ананиева — ръководителка на школата.

В Плевен дойде най-високото отличие на състезателната изложба, наречена “Сольнечный мяч“, посветена на Световното първенство по футбол.

Журито е присъдило Лауреатско звание и Големият паметен златен медал на плевенската школа за изпратената от България колекция от рисунки на тема “Футбол“.

Департаментът за култура на Москва…

Прочети още…

България

Чака ни топла зима, есента напомня за себе си в неделя

Зимата в Европа се очертава да е по-топла от нормалното, заяви в предаването „Преди всички“ по БНР климатологът проф. Георги Рачев.  По думи…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Осъдиха България за десетки милиони евро заради спирането на АЕЦ „Белене”

Осъдиха България за десетки милиони евро заради спирането на АЕЦ „Белене”

НЕК ще трябва да плати още 32 млн. евро и лихви заради прекратяването на проекта

Националната електрическа компания ще трябва да плати на „Уо…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Животновъди искат пълна ревизия на развъдните организации

Животновъди искат пълна ревизия на развъдните организации

Не може животното днес да е на къра, а утре под селекционен контрол , предупреди пред БНР Ангел Йонов, шеф на Националната асоциация за разв…

Прочети още:

Loading...