Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря21112018

Брой 224, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71249 BGN1 GBP = 2.19984 BGN1 CHF = 1.72654 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2)

Музеят “Прадо“ в Мадрид чества 200 години

Музеят “Прадо“ в Мадрид чества 200 години

Музеят “Прадо“ — най-голямата галерия в Испания, започна честванията на своята 200-годишнина с изложба, представяща някои от най-известните художници в света. Специалната изложба “Музеят “Прадо“ 18192019. Паметно място“ представя 169 оригинални творби от художници като Диего Веласкес, Франсиско Гоя, Едуардо Аройо, Пабло Пикасо. Тя ще приема посетители до 10 март догодина, но честванията на 200-годишнината ще продължат в цяла Испания през 2019 г. с изложби и конференции в повече от 30 града.

Среща с писателя Александър Гочев, долетял от САЩ

Среща с писателя Александър Гочев, долетял от САЩ

Срещата — разговор с писателя Александър Гочев и представяне на книгата му „Далечни светлини“ , изд. „Захарий Стоянов“ е на 21 ноември от 18.30 ч. в ресторант „Магически театър“, ресторанта на Астор – бул. „Черни връх“ 29.

Читателите го познават от ярките му публицистични статии в „Словото днес“, „Нова Зора“, сп. „Везни“, сп. „Пламък“. Авторът е работил в Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика при БАН. От 1989 г. е старши редактор и експерт по теоретична химия и физика в Chemical…

Прочети още…

Кралицата на глината Йова Раевска оживява с изложба за своя 100-тен рожден ден

Кралицата на глината Йова Раевска оживява с изложба за своя 100-тен рожден ден

“Искам тази изложба да бъде нещо много различно, нещо което досега не се е случвало в България“, казва внучката на забележителната художничка Ейми Горин-Чапман. Повече от 50 уникални произведения на известната керамичка от близкото минало Йова Раевска ще бъдат показани в експозицията “Гласът на глината“. Откриването е днес от 17.30 ч. в Националния етнографски музей.

Родената в Троян през 1918 г. Йова Раевска е едно от най-емблематичните имена в декоративно-приложните…

Прочети още…

Показват меча и пръстена на Хан Кубрат

Мечът и пръстенът на Хан Кубрат ще бъдат показани през 2019-а г. Това е потвърдил министърът на културата Боил Банов след среща с директора на Ермитажа Михаил Пиотровски. Уникалните предмети са част от Перешчепинското съкровище. Съвместно с най-големия руски музей, за следващата година се подготвят „Дните на Ермитажа“ в България. Мечът и пръстенът ще бъдат показани именно тогава.

Съкровището от Мала Перешчепина е най-значимото българско съкровище и едно от двете извън съвременното…

Прочети още…

България

Икономика

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Суша и дъжд доведоха до необичайно поскъпване на картофите

Суша и дъжд доведоха до необичайно поскъпване на картофите

И тук фалшиви земеделци точат яко субсидии - регистрирани са 39 000 дка с тази култура, а фонд „Земеделие“ изплаща помощи за 120 000 дка

Суша…

Прочети още:

Loading...