Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24052018

Брой 101, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65833 BGN1 GBP = 2.23044 BGN1 CHF = 1.66624 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Оркестърът на Глен Милър ще свири в НДК

Оркестърът на Глен Милър ще свири в НДК

Оркестърът на Глен Милър ще свири в НДК

Прочутият ансамбъл се завръща в България на 22 март с нова концертна програма

“It’s Glenn Miller Time“ е името на актуал­ната кон­цер­тна прог­рама, с която ще видим отново след някол­когодишна пауза бляс­кавия оркес­тър на Глен Милър. Неиз­менно под вещото ръковод­с­тво на бен­д­лидера Вил Сал­дън, оркес­търът ще излезе на сцената на зала 1 на НДК на 22 март 2017 г., за да ни потопи в очарованието на една отминала епоха на джаза и суинга, която днес звучи по-актуално от всякога. Сега е момен­тът почитателите на неп­реход­ната стой­нос­тна музика да нап­равят незаб­равим подарък за себе си и своите близки.

Повече от 75 години след основаването на биг бенда от големия ком­позитор Глен Милър, светът не спира да се вдъх­новява отново и отново от гениал­ните му и незаб­равими ком­позиции. Сред тях са Moonlight Serenade, in The Mood, Chatanooga Choo Choo, Pensylvania 65000 или American Patrol. С майс­тор­с­ките си изпъл­нения оркес­търът ни връща сякаш с машината на времето в 30-те и 40-те години на отминалия век. Именно в този период е въз­ник­нал и един от най-космополитните и зав­ладяващи музикални стилове на всички времена и увлякъл в танц хиляди по света– суин­гът.

У нас оригинал­ният оркес­тър начело с Вил Сал­дън ще прис­тигне в пъл­ния си със­тав, изпъл­няващ автен­тич­ните аран­жименти, така както ги е оставил на нот­ните лис­тове самият Глен Милър. Ще видим членовете на бенда, облечени в оригинал­ните кос­тюми, с които са излизали на сцена още със своя основател, както и оригинал­ния им музикален рек­визит. Още с пър­вите тонове на мелодиите, които ще чуем на 22 март в рам­ките на прог­рамата „It’s Glenn Miller Time“, брилян­т­ните музиканти от оркес­търа няма да оставят никакво съм­нение за изк­лючител­ния си професионализъм и лекота, с която пазят живо нас­лед­с­т­вото на незаб­равимия джаз­мен и ком­позитор Глен Милър, превър­нал се в сим­вол на цяла една епоха.

България

Икономика

Китай готов да строи у нас завод за асемблиране на тежкотоварни автомобили

Китай готов да строи у нас завод за асем­б­лиране на теж­котоварни автомобили

Заместник-министърът на тран­с­порта, инфор­мацион­ните тех­нологии и съоб­щенията Велик Зан­чев се срещна с пред­с­тавители на ръковод­с­т­вото на най-…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Балкан шокира Левски Лукойл с фантастичен обрат

Бал­кан шокира Лев­ски Лукойл с фан­тас­тичен обрат

Тимът от Ботевград поведе в серията за първото място в баскетболното първенство при мъжете

Бал­кан (Ботев­г­рад) отне домакин­с­кото предим­с­тво на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Рентата в Добричко скочи с 9 процента

Рен­тата в Доб­ричко скочи с 9 процента

Около 41% от обработваемите площи в страната се стопанисват от арендатори

Наемането на земедел­ски земи в най-плодородния район на Бъл­гария по…

Прочети още:

Loading...