Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24082019

Брой 162, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.76471 BGN ↑ 1 GBP = 2.14573 BGN ↑ 1 CHF = 1.79352 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Летни акценти“ 2019 – изложба в Галерия НЮАНС

„Летни акценти“ 2019 – изложба в Галерия НЮАНС

„Летни акценти“ 2019 – изложба в Галерия НЮАНС

От 12 юли до 8 септември галерия „Нюанс“ представя традиционната си експозиция „Летни акценти“ 2019. Това е четвъртото издание на изложбата в този формат с богато разнообразие жанрове, стилове и изобразителни похвати. Тази година в експозицията присъстват 27 произведения на емблематични автори в широкия период между 20-30-те година на XX век до днес.

Сред произведенията са морски пейзажи от Балчик и Созопол на едни от най-добрите ни маринисти Марио Жеков и Дион Дионисиев. Като техен антипод са прекрасни планински пейзажи, дело на Атанас Михов. Селекцията се допълва от летни сюжети на Карл Йорданов, Борис Данков, Борис Стефчев, Борис Денев, Стоян Василев, Иван Миланов, Даниел Дечев  и Петър Дочев.

В Пловдив в клуб “Отсреща“ днес се открива „Море и Гора /истории и домове“. Изложба - среща на Даниела Пенова и Адриана Христова, които работят в сферата на живописта и илюстрацията. Експозицията се открива днес в клуб “Отсреща“ на Пловдив.

Експозицията носи образи и усещания от мистичното море и от вълшебната гора умело ни разхожда в малкия, уютен свят на рисунката. Създава убежище, което съхранява дребните радости на живота - хартиената лодка, чашката за чай, мидата, клонката, вълната...

„Море и Гора: истории “са докосвания, с малко думи, като полъх-загадка, контури и линии, нашепващи тайни вълшебни, акварелни петна, разказващи полети и образи, които въображението подтиква да доизмислиш“, допълват авторите. „Море и Гора: домове са “приюти - в синьото на небето, в раковината, в левитиращата бяла лодка, в изгрева над вълните и в пясъчния замък, в жълъда и аромата на смола, в изумруда на листото и сянката на гъба, в перо на чайка и в блясъка на стъкълце, в мекото на тревата и в косата на момиче, задомило вятъра, птиците и лятото“.

Даниела Пенова завършва Национална художествена академия - София, специалност “Мода“ в класа на Мариела Гемишева и Греди Асса. Има участия в модни ревюта и се дипломира с колекция, вдъхновена от художничката Фрида Кало.

Икономика

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Сателити, а не чиновници ще следят фермерите

Това е една от мерките за прозрачност на работата на администрацията и преодоляване на корупционните практики, казват от фонд „Земеделие”

Бъл...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Раул Албентоса избрал ЦСКА, защото клубът е с най-богата история

Спрях Реал (Мадрид) за титлата, разкри испанският защитник на „червените”

Едно от най-новите попълнения на ЦСКА Раул Албентоса се съгласи да ...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие