Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб18012020

Брой 264, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.75112 BGN ↓ 1 GBP = 2.28832 BGN ↑ 1 CHF = 1.82124 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) “Тазгодишното издание на Arbanassi Summer Music е специално!

“Тазгодишното издание на Arbanassi Summer Music е специално!

“Тазгодишното издание на Arbanassi Summer Music е специално!

Десетото издание на фестивала за класическа музика Arbanassi Summer Music започна в църквата “Свети Георги“ в архитектурно-музейния резерват Арбанаси край Велико Търново. Програмата включва четири концерта, поделени между храмовете “Свети Георги“ и “Св. архангели Михаил и Гавраил“.

Основатели и артистични директори на Arbanassi Summer Music са българската контрабасистка Юлита Фъсева и белгийският обоист Димитри Местдаг - семейство, което живее и работи предимно в Белгия, но корените привличат Юлита към това магично място и тя осъществява успешно идеята да събира в Арбанаси през лятото музиканти и публика от цял свят. В обръщение към меломаните и почитателите на фестивала Юлита и Димитри споделят:

С огромно удоволствие Ви каним да отпразнуваме заедно 10-годишния юбилей на фестивала в любимото ни Арбанаси с прекрасни концерти и завладяваща музика. Ние сме дълбоко привързани към духа и корените на фестивала, създаден от нас и партньорите ни през 2010 г. Всяко издание се превърна в истински празник на камерната музика със своя собствена динамика и излъчване. Ние смятаме, че Arbanassi Summer Music се сътворява по равно от музикантите и от невероятната атмосфера на Арбанаси с неговото богато културно и историческо наследство. Ние отново сме удивени, вдъхновени и развълнувани да бъдем част от това прекрасно единение на сърца, умове и души. Очакваме Ви с нетърпение през юли!“

В интервю за предаването “Алегро виваче“ по “Хоризонт“ Юлита Фъсева разкри детайли от програмата на десетото издание на фестивала в Арбанаси. Чуйте в звуковия файл.

 

  

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...