Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря19022020

Брой 287, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80827 BGN ↑ 1 GBP = 2.35685 BGN ↑ 1 CHF = 1.84182 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало От тук от там

Защо всички в интернет са толкова ядосани?

Защо всички в интернет са толкова ядосани?

Справедливият гняв, естественото възмущение от чуждата глупост и липсата на възпитание не са достатъчни, за да обяснят тоновете гневни коментари в социалните медии. Психолози предупреждават, че пристрастяването към злъчните излияния е опасно, пише Live Science. Защо е така разпространено?

Арт Маркман, професор по психология от Тексаския университет в Остин обяснява, че агресията в интернет е резултат от различни фактори.

Първо – много от коментарите са анонимни – човек не се налага да отговаря за грубостта си.

Второ – обектът на гнева, току-що прочетена статия или чужд коментар, най-често е далечен. Човек е много по-склонен да се опълчи срещу далечен и абстрактен противник, отколкото срещу събеседник от плът и кръв.

Трето...

Прочети още...

3 особено вредни сутрешни навика

3 особено вредни сутрешни навика

Това, което правим сутрин след събуждане, е в основата на доброто ни самочувствие през целия ден. Много често обаче по инерция правим неща, които не са от полза за здравето, други – директно ни вредят.

Ето 3 доказано вредни навика и аргументите на специалистите

Проверявате телефона. Още по-лошо е, ако телефонът е до възглавницата цяла нощ. Проверката на телефона, веднага след събуждане, според специалисти е особено вредна привичка. Тя докарва стрес, напрежение или вълнения още в самото начало на...

Прочети още...

10 изненадващи факта за момчетата и момичетата

10 изненадващи факта за момчетата и момичетата

В днешно време разликите между половете сякаш се стопяват - ще видите бащи да бродират или да плетат заедно с децата си, а майки ръководят големи предприятия и банки. И все пак момченцата и момиченцата се различават.

Известният американски лекар и психолог Леонард Сакс събра най-фрапиращите разлики в своя бестселър - “Защо полът има значение?“, а най-интересните са цитирани от detstrana.ru.

Момичетата чуват по-добре от момчетата. На недоносените момиченца музиката помага да се възстановят по-бързо, за момчетата е без...

Прочети още...