Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон06072020

Брой 125, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.73297 BGN ↓ 1 GBP = 2.16773 BGN ↑ 1 CHF = 1.83681 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Памет (2) За какво се карат модерните семейства?

За какво се карат модерните семейства?

За какво се карат модерните семейства?

Повечето двойки спорят поне четири пъти седмично, показа проучване. В повечето случаи причината за конфликта е домакинската работа или телевизионните програми. Това обаче се оказва много полезно за някои.

Дори неща, които изглеждат доста тривиални, могат да предизвикат буря от емоции в една двойка. Например липсата на помощ в домакинските задължения е честа причина за остри думи от страна на нежния пол, показва изследването. Именно поради това в последно време се забелязва бум на търсенето на съдомиялни машини, което намалява споровете между партньорите кой да измие чиниите.

Изненадващ извод, но той е логичен, предвид факта, че проучването е поръчано от компанията за мебели и домакински уреди Trade Furniture Company от Великобритания. Статистиката им била нужна, за да разберат какви типове ежедневно поведение в семействата предизвиква определени пазарни решения, като покупката на нов уред или мебел за дома. Както и предполагали търговците, връзка наистина има.

Такава например е открита между модерната мания за комуникация и сигурността на семейното огнище. Вместо да запазват ресурсите в него, мъжете и жените харчели повече пари за общуване, което води и до един от най-често срещаните поводи за скандал у дома. При жените това са по-скоро големите сметки за телефон, а при мъжете - манията да притежават всички последни технологии.

“Семействата се карат, откакто свят светува. Единствената разлика между вчера и днес е поводът за скандалите“, казва директорът на мениджмънта в компанията Тони Кларк. “Последните сондажи сред нашите клиенти показаха, че съвременните технологии са се превърнали в основната ябълка на раздора за модерните семейства.“

Това обаче не е лошо за бизнеса.

Така например съществена част от търговията на телевизионни приемници е свързана с друг домашен конфликт - жените настояват за своето време пред телевизора, което винаги съвпада с мача на любимия футболен отбор на партньора им. В резултат на това нарастващ брой домакинства имат вече поне по два телевизора (същото важи с още по-голяма сила за персоналните компютри), само и само да има мир и покой.