Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68781 BGN1 GBP = 2.19023 BGN1 CHF = 1.68287 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Григор пречупи Миша Зверев в мача на двойните грешки

Григор пречупи Миша Зверев в мача на двойните грешки

Григор пречупи Миша Зверев в мача на двойните грешки

Българинът и Хуан Мартин дел Порто отпаднаха на двойки на турнира в Монреал

Пър­вата ракета на Бъл­гария Григор Димит­ров започна с победа учас­тието си на тур­нира “Роджърс Къп“ в Мон­реал. Хас­ков­лията се наложи с 6:3, 3:6, 6:3 над гер­манеца Миша Зверев в двубой от втория кръг на над­п­реварата. Любопит­ното е, че мачът до голяма степен бе решен от двой­ните грешки на двамата играчи, като Гришо нап­рави 7, а съпер­никът му — 6. В началото те бяха проб­лем за бъл­гарина, който на няколко пъти допусна пробиви точно след двойни грешки на свой сер­вис. В третия сет пък Зверев сът­вори нещо невиж­дано, като загуби своето подаване след 4 поредни двойни грешки и този пробив помогна много на Григор да вземе сета и мача.

Така Димит­ров записа втора поредна победа над Зверев и се класира за третия кръг на над­п­реварата в Мон­реал. Там го очаква среща с холан­деца Робин Хаазе, който победи Ернесто Ескобедо с 6:4, 6:1.

Робин Хаасе е на 30 години и в момента се намира на 52-о място в светов­ната ран­г­листа. Той и Димит­ров са играли два мача помежду си, като балан­сът е изцяло положителен за бъл­гарина — 20. Григор пърбо го победи в Бриз­бън с 6:2, 6:3, а след това и в Индиън Уелс с 6:4, 6:3, като и двата двубоя се играха на твърда нас­тилка през 2014 година. Победителят от тази среща ще се изп­рави на чет­вър­т­финалите срещу Донал­д­сън или Швар­ц­ман (Аржен­тина).

Григор Димит­ров и аржен­тин­с­кият му пар­т­ньор Хуан Мар­тин дел Потро прик­лючиха учас­тието си на двойки на тур­нира в Мон­реал. Двамата загубиха във втори кръг от леген­дар­ните братя Боб и Майк Брайън, които са пос­тавени под номер 4 в схемата и пропус­наха пър­вия кръг. Димит­ров и Дел Потро отс­тъпиха с 3:6, 5:7 и отпад­наха от над­п­реварата.

Вторият в светов­ната ран­г­листа и трик­ратен победител в тур­нира Рафаел Надал се класира с лекота за осминафиналите, след като над­деля над хър­ватина Борна Чорич с 6:1, 6:2. В след­ващия кръг Надал ще чака канад­с­кия тий­нейджър Денис Шаповалов, който изненад­ващо отс­т­рани в два сета бив­шия шам­пион от Отк­ритото пър­вен­с­тво на САЩ Хуан Мар­тин дел Потро (Аржен­тина).

Денят обаче не бе успешен за друг пред­с­тавител на домакините — Милош Раонич. Канадецът, пос­тавен под номер 6 в схемата, отпадна още в пър­вия си мач пред родна пуб­лика след поражение с 4:6, 4:6 от фран­цузина Адриан Манарино.

Японецът Кей Нишикори, пос­тавен под номер 5, също прик­лючи рано учас­тието си, след като отс­тъпи със 7:6(4), 5:7, 6:7(6) пред фран­цузина Гаел Мон­фис.

Американецът Сам Куери, който дос­тигна до полуфиналите на “Уим­бъл­дън“, показа, че се намира в чудесна форма, след като отс­т­рани осмия в основ­ната схема Жо-Вилфрид Цонга. Куери се наложи с 6:1, 3:6, 6:4.

България

Въп­реки реп­ликите между пат­риотите Каракачанов обяви: Коалицията ще се запази

Естес­т­вено, че Обединените пат­риоти ще бъдат Обединени. Това заяви в кулоарите на пар­ламента минис­търът на отб­раната Красимир Каракачанов, к…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жътвата на есенниците изостава

Жът­вата на есен­ниците изос­тава

Пад­налите валежи въз­п­репят­с­т­ваха жът­вата на някой есенни кул­тури в страната. Пуб­ликувани оператив­ните данни на екс­перти на МЗХГ към 12.07.20

Прочети още:

Loading...

Култура

Представят спасените бойни знамена на Българската армия

Пред­с­тавят спасените бойни знамена на Бъл­гар­с­ката армия

Изложбата в националния военнисторически музей се посвещава на 140 години от създаването на Българската армия и 100 години от края на Първат...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Чумата продължава да мори стадо след стадо

Чумата продъл­жава да мори стадо след стадо

Вторично огнище пламна в гр.Болярово, има заповед животните да бъдат ликвидирани

Със заповед на изпъл­нител­ния дирек­тор на Бъл­гар­с­ката аген­ция…

Прочети още:

Loading...