Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24052018

Брой 101, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.65833 BGN1 GBP = 2.23044 BGN1 CHF = 1.66624 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) ЦСКА привлича полски национал

ЦСКА привлича полски национал

ЦСКА привлича полски национал

Вратарят Гжегош Сандомиерски, играл за Блекбърн и Динамо (Загреб), бил договорил личните си условия с „червените”

Ръковод­с­т­вото на ЦСКА работи по прив­личането на нов вратар. По инфор­мация на SportoweFakty тимът от “Армията” проявява сериозен интерес към пол­с­кия страж Гжегош Сан­домиер­ски. 28-годишният Сан­домиер­ски отказва да под­нови договора си с елит­ния Краковия и в най-скоро време се очаква да се раз­дели с клуба от Екс­т­рак­ласа. Това ще бъде отлична въз­мож­ност за “чер­вените” да го прив­лекат в редиците си като свободен агент преди началото на втория дял от сезона в Първа професионална лига. В момента старши треньорът Стамен Бел­чев раз­полага с трима вратари на поста — Витаус­кас Чер­няус­кас, Георги Китанов и Слави Пет­ров. Литовецът прин­ципно е първи избор на хас­ков­лията, но нерядко, подобно на младия Китанов, е твърде колеб­лив в изявите си.

Според изданието Гжегош вече е договорил лич­ните си условия с шефовете на ЦСКА и в най-скоро време се очаква да прис­тигне в Бъл­гария, за да под­пише своя договор. Роденият през 1989 година страж бе неиз­менен титуляр в със­тава на поляците през пос­лед­ните три сезона и половина (107 мача в Екс­т­рак­ласа), но с отказа си да препод­пише своя кон­т­ракт със сигур­ност е зачер­к­нал титуляр­ното си място в отбора.

Сан­домиер­ски ще търси ново предиз­викател­с­тво, където да нат­рупа игрови минути и евен­туално да попадне в със­тава на Полша за светов­ното пър­вен­с­тво в Русия това лято. В кариерата си вратарят е играл за елит­ния Ягиелония (Бялис­ток), Рух (Високи Мажовики), бел­гийс­кия Генк, анг­лийс­кия Блек­бърн, хър­ват­с­кия Динамо (Заг­реб) и пол­с­кия Завиша. За национал­ния отбор има 3 мача, като всич­ките са в приятел­ски срещи, изиг­рани през 2010 и 2011 година.

В същото време започ­наха спекулациите около бъдещето на бив­шия играч на ЦСКА Алек­сан­дър Тонев, който раз­т­рогна с италиан­с­кия елитен Кротоне. Появи се инфор­мация, че агент на „чер­вените” се е бил свър­зал с нападателя с оферта да се върне на „Армията”. В момента Тонев имал пред­ложения от отбори в Русия, Азия и Северна Америка, където тран­с­фер­ният период не е прик­лючил. Желанието на бъл­гарина обаче било да остане в Европа.

България

Икономика

Китай готов да строи у нас завод за асемблиране на тежкотоварни автомобили

Китай готов да строи у нас завод за асем­б­лиране на теж­котоварни автомобили

Заместник-министърът на тран­с­порта, инфор­мацион­ните тех­нологии и съоб­щенията Велик Зан­чев се срещна с пред­с­тавители на ръковод­с­т­вото на най-…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Земеделие

Рентата в Добричко скочи с 9 процента

Рен­тата в Доб­ричко скочи с 9 процента

Около 41% от обработваемите площи в страната се стопанисват от арендатори

Наемането на земедел­ски земи в най-плодородния район на Бъл­гария по…

Прочети още:

Loading...