Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет20072018

Брой 142, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.68781 BGN1 GBP = 2.19023 BGN1 CHF = 1.68287 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Макрон кани Меркел, Джентилони и Рахой да съгласуват миграционната политика

Макрон кани Меркел, Джентилони и Рахой да съгласуват миграционната политика

Макрон кани Меркел, Джентилони и Рахой да съгласуват миграционната политика

Трафикант удави над 50 африкански бежанци край бреговете на Йемен

Лидерите на Фран­ция, Гер­мания, Италия и Испания ще се срещ­нат във Вер­сай на 28 август, за да обсъдят политиката за миг­ран­тите и бежан­ците, предаде ДПА.

Френ­с­кият президент Еманюел Мак­рон е поканил гер­ман­с­ката кан­ц­лерка Ангела Мер­кел и премиерите на Италия Паоло Джен­тилони и на Испания Мариано Рахой за учас­тие в тази среща, съобщи говорител­ката на Мер­кел Улрике Демер. Четиримата ще обсъдят и други въп­роси.

Над 50 млади африкан­ски бежанци бяха удавени умиш­лено от трафикант край бреговете на Йемен, предаде Рой­терс, като се позоваха на Меж­дународ­ната организация за миг­рация (МОМ).

Канал­джията тран­с­пор­тирал младежи от Сомалия и Етиопия на средна въз­раст от 16 години. Той принудил 120-те път­ници на своето корабче да скочат във водата, след като забелязал пред­с­тавители на влас­тите.

Служители на МОМ отк­рили пог­ребаните тленни останки на 29 миг­ранти. А 22-ма са в неиз­вес­т­ност след инцидента в Аден­с­кия залив.

Около 55 000 миг­ранти са поели от Африкан­с­кия рог към Йемен от януари по данни на МОМ. Повечето от тези хора са от Етиопия и Сомалия, като 1/3 са жени.

Около 180 етиоп­ски и сомалийски миг­ранти са били принудени от канал­джии вчера да скочат в бур­ните води на морето и за 55 от тях се пред­полага, че са се удавили, допълва МОМ.

Организацията посочва, че това е вторият подобен случай за 2 дни край бреговете на йемен­с­ката провин­ция Шабуа.

“Видяхме 5 тела и можем да пот­вър­дим смъртта им. 50 души все още са в неиз­вес­т­ност, но пред­полагаме, че 55 души са загинали“, каза говорител­ката на МОМ Оливия Хедън: “Това може да е начало на нова тен­ден­ция, канал­джиите раз­бират, че ситуацията е опасна и по тях може да бъде стреляно, и затова оставят бежан­ците някъде край брега.“

България

Въп­реки реп­ликите между пат­риотите Каракачанов обяви: Коалицията ще се запази

Естес­т­вено, че Обединените пат­риоти ще бъдат Обединени. Това заяви в кулоарите на пар­ламента минис­търът на отб­раната Красимир Каракачанов, к…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Жътвата на есенниците изостава

Жът­вата на есен­ниците изос­тава

Пад­налите валежи въз­п­репят­с­т­ваха жът­вата на някой есенни кул­тури в страната. Пуб­ликувани оператив­ните данни на екс­перти на МЗХГ към 12.07.20

Прочети още:

Loading...

Култура

Представят спасените бойни знамена на Българската армия

Пред­с­тавят спасените бойни знамена на Бъл­гар­с­ката армия

Изложбата в националния военнисторически музей се посвещава на 140 години от създаването на Българската армия и 100 години от края на Първат...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие

Чумата продължава да мори стадо след стадо

Чумата продъл­жава да мори стадо след стадо

Вторично огнище пламна в гр.Болярово, има заповед животните да бъдат ликвидирани

Със заповед на изпъл­нител­ния дирек­тор на Бъл­гар­с­ката аген­ция…

Прочети още:

Loading...