Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт20032018

Брой 54, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.58894 BGN1 GBP = 2.23286 BGN1 CHF = 1.66922 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Стачката против новите икономии на Макрон парализира Франция

Стачката против новите икономии на Макрон парализира Франция

Стачката против новите икономии на Макрон парализира Франция

Служителите във френския въздушен контрол се включиха в националната стачка — и от това пострадаха 450 000 пътници, предава Си Ен Ен. Около 1000 полета са били отменени в Европа само във вторник заради протеста, като те са засегнали над 150 000 пътници. Полетите на други 300 000 пътници са били забавени.

Общата национална стачка блокира Франция във вторник и в нощта срещу сряда.

Френските синдикати, които представляват над 5.4 млн. души, работещи в държавния сектор, негодуват срещу планираните от правителството икономии, които ще засегнат условията на труд и изплащане на болничните.

Протестът срещу плановете да бъдат съкратени 120 000 работни места и да бъде намалена изплащаната сума при болнични е първият от десетилетие, зад който застанаха всичките 9 профсъюза във Франция.

По-рано френският президент Еманюел Макрон обеща да намали бюджетния дефицит на страната, като ореже огромния публичен сектор. Икономистите посочват, че реформите ще дадат тласък на икономиката, но синдикатите не са доволни.

Макрон може да е спечелил началото на битката за реформа на френската икономика, но националната стачка на работещите в държавния сектор засилва натиска върху лидера, който се опитва да опровергае критиките, че е “президент само на богатите“, коментира Ройтерс.

Правителствените мерки, предвиждащи намаляване на помощта за жилищни разходи и повишаване на някои вноски за социално осигуряване, като същевременно се намалява корпоративният данък и се премахва “данък богатство“, разгневиха социалистическата опозиция и предизвикаха атаки от леви медии.

България

Икономика

Култура

Спорт

Хуан Мартин дел Потро спря серията на Федерер и триумфира в Индиън Уелс

Хуан Мартин дел Потро спря серията на Федерер и триумфира в Индиън Уелс

Хуан Мартин дел Потро най-сетне спечели турнир от категория Мастърс 1000. 29-годишният аржентинец стори това от 51-ия си опит. Триумфът на К…

Прочети още:

Loading...

Земеделие