Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря20062018

Брой 120, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.69571 BGN1 GBP = 2.23031 BGN1 CHF = 1.70057 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Палестинският премиер оцеля при атентат в Газа

Палестинският премиер оцеля при атентат в Газа

Палестинският премиер оцеля при атентат в Газа

Екс­п­лозия избухна при преминаването на кор­тежа на палес­тин­с­кия премиер Рами Хам­дала в ивицата Газа, пораж­дайки подоз­рения за покушение. Премиерът е нав­редим, но палес­тин­с­ката автономна власт побърза да обвини екс­т­ремис­тите от Газа в опит за убийс­тво, предаде АП. Причината за взрива засега не е установена.

Шефът на палес­тин­с­кото разуз­наване Маджид Фарадж, който е бил в кор­тежа, също е нев­редими, съобщи за АФП източ­ник от силите за сигур­ност, член на делегацията. Седем души са ранени. Три от колите в кон­воя са с избити прозорци, една от вратите на една от тях има следи от кръв, показаха телевизионни репор­тажи от мяс­тото на събитието.

Визитата на премиера на палес­тин­с­ката автономна власт, дейс­т­ващ на Запад­ния бряг, е рядко събитие за Газа. Той прис­тигна в управ­лявания от Хамас анк­лав за отк­риването на отдавна очак­вана водоп­речис­т­вателна стан­ция. Светов­ната банка, ЕС и европейски правител­с­тва дадоха близо 75 млн. долара за финан­сиране на проекта. След като Хамас отне кон­т­рола над Газа от палес­тин­с­ката власт през 2007 г. и пос­ледва израелско-египетската блокада на ивицата, раз­лични спънки, както и недос­тигът на елек­т­роенер­гия забави реализирането на проекта с четири години.

България

Икономика

Култура

Спорт

Лудогорец срещу северноирландци в Шампионската лига

Лудогорец срещу север­ноир­лан­дци в Шам­пион­с­ката лига

Съперниците на ЦСКА, Левски и Славия ще станат известни днес

Лудогорец ще играе срещу пър­венеца на Северна Ирлан­дия Крусей­дърс в пър­вия квали…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Двуметрова торта от череши за празника на сладкия плод в Кюстендил

Двумет­рова торта от череши за праз­ника на слад­кия плод в Кюс­тен­дил

За единайста поредна година Община Кюс­тен­дил заедно с мес­т­ния Инс­титут по земеделие организират Праз­ник на черешата, който ще се със­тои на 2

Прочети още:

Loading...