Вестник Земя

    Коопмедия            ЦКС
НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб19012019

Брой 266, Година XXVII

            Валута: 1 USD = 1.71624 BGN1 GBP = 2.21599 BGN1 CHF = 1.72899 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) За 25-и път Русия чества 12 юни - новия си националник празник

За 25-и път Русия чества 12 юни - новия си националник празник

За 25-и път Русия чества 12 юни - новия си националник празник

“Известия”: Укрепва материалното благосъстояние на населението на РФ

Денят на Русия – 12 юни — бе отбелязан тържествено вчера с много церемонии, шествия и други празнични прояви. Според ТАСС той е сред “най-младите“ държавни празници в Руската федерация.

Чества се по повод събитията от 12 юни 1990 г., когато Конгресът на народните депутати в тогавашната съветска република приема декларация за държавния суверенитет на Русия.

Година след това на същия ден в Руската федерация се състояха първите общонародни избори за президент, напомня “Аргументи и факти“.

По традиция в градовете на Русия на този ден има народни веселия, концерти и спортни прояви.

В Кремъл се връчват държавни награди в сферите на науките и технологиите, литературата и изкуствата, както и за бележити хуманитарни постижения. А на Червения площад в Москва се организира салют.

Според “Известия“ “възстановяването на териториалната цялост на страната, икономическият подем и възраждането на великата ни държава будят ентусиазъм у населението, дори сред най-аполитичните му слоеве“.

Затова още през “богатото“ първо десетилетие на 21-ви век в Русия наред с държавния започва да се формира и т. нар. стихиен патриотизъм. Сега той нараства с оглед “укрепването на материалното благосъстояние на населението, също и на политическите и социално-икономическите успехи на страната“, констатира всекидневникът.

Вчера много държавни и правителствени лидери поздравиха за празника президента Владимир Путин. Забележително бе поздравлението на севернокорейския лидер Ким Чен-ун, което той отправи, докато беше в Сингапур на срещата на върха с американския президент Доналд Тръмп.

В своето послание Ким според ТАСС е изтъкнал, че “руският народ постигна успех в изграждането на една силна Русия под ръководството на Путин, като се справи с всички предизвикателства и затруднения“.

България

Икономика

Култура

 Добромир Банев празнува с “Любов до синьо“ своята 50-годишнина

 Добромир Банев празнува с “Любов до синьо“ своята 50-годишнина

Премиерата ще се състои на 13 февруари от 18:30 часа в централното фоайе на Националната библиотека “Св. Св. Кирил и Методий“

Един от най…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие