Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет20062019

Брой 116, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.74831 BGN ↑ 1 GBP = 2.18766 BGN ↓ 1 CHF = 1.75018 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Асандж е в лондонския затвор “Белмарш“, очаква дело за екстрадиция в САЩ

Асандж е в лондонския затвор “Белмарш“, очаква дело за екстрадиция в САЩ

Основателят на “Уикилийкс“ Джулиан Асандж е в лондонския затвор “Белмарш“, но там най-после ще може да получи медицински грижи и по-лесно да се среща със своите адвокати. Това заяви исландецът Кристин Хравънсон, главен редактор на уебсайта “Уикилийкс“, цитиран от АПсошиейтед прес.

По думите му 47-годишният Асандж страда от остри болки в рамото и зъбите. В затвора, където той очаква гледането на делото за своята екстрадиция в САЩ, “има медицинска апаратура, вероятно достъп до зъболечение и градина, в която да се излезе“, каза в петък Хравънсон. Той обаче уточнява, че не иска да сравнява един затвор с друг и да им дава звезди. “Имам предвид, че един невинен човек е в затвора заради работата си като журналист и това е оскърбително“. Според главния редактор на “Уикилийкс“ Асандж е в относително добро душевно състояние предвид стреса, на който е бил подложен през последните дни.

В продължение на 7 г. Джулиан Асандж пребиваваше в тясно помещение в еквадорското посолство в Лондон, без да излиза навън от опасение, че ще бъде арестуван и екстрадиран в САЩ, за да бъде съден. След като правителството на Еквадор го лиши от право на убежище, в четвъртък британски полицаи изведоха австралиеца от посолството и го арестуваха, а САЩ обявиха, че го издирват за съучастие в заговор за пробив в компютър на Пентагона.

България

Икономика

Панели падат от Северната скоростна тангента на София,за която бяха похарчени 180 млн. лева

Панели падат от Северната скоростна тангента на София,за която бяха похарчени 180 млн. лева

Паднали панели и пропадания има на Северната скоростна тангента на София, която беше пусната в експлоатация преди три години. За това сигнал...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие