Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18112019

Брой 223, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77255 BGN ↓ 1 GBP = 2.28325 BGN ↓ 1 CHF = 1.7904 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Франция е готова за “техническа отсрочка“ на Брекзит, но за дни

Франция е готова за “техническа отсрочка“ на Брекзит, но за дни

Франция е готова за “техническа отсрочка“ на Брекзит, но за дни

Джонсън засега спира кабинета си да разглежда законопроекта

Франция е склонна да предостави на Великобритания “техническа отсрочка“ на Брекзит, но за не повече от няколко дни, заяви френският държавен секретар по европейските въпроси Амели дьо Моншален, цитирана от АФП.

“В края на седмицата ще видим дали е оправдано предоставянето на чисто техническа отсрочка, за да може британският парламент да завърши своята процедура“ по Брекзит, заяви Дьо Моншален в Сената.

“Извън тази перспектива, евентуално удължаване на срока, целящо да се печели време или да се обсъди отново споразумението, е изключено“, добави тя.

Във вторник британските депутати на второ четене подкрепиха споразумението за Брекзит, постигнато между британския премиер Борис Джонсън и 27-те държави от ЕС на 17 октомври. Веднага след това обаче те отхвърлиха внесената от правителството “програмна поправка“, предвиждаща само 3 дни за обсъждане и гласуване на 115-страничния документ, което компрометира шансовете за Брекзит със сделка на 31 октомври.

След втория вот, нанесъл му тежко поражение, Джонсън заяви, че кабинетът му временно спира разглеждането на законопроекта за Брекзит, докато ЕС вземе решение за отлагане на датата на развода.

От своя страна председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че започва консултации с лидерите на страните от ЕС и ще им препоръча да приемат нова дата за оттеглянето на Великобритания, което вече беше отлагано 2 пъти - от 29 март на 12 април и след това на 31 октомври.

“След решението на Джонсън да преустанови процеса на ратифициране на споразумението за оттегляне и за да се избегне Брекзит без сделка, аз ще препоръчам на 27-те страни от ЕС да приемат искането на Обединеното кралство за отлагане“, заяви Туск.

Икономика

Култура

Станков и Радионов честват 45 години дуо

Станков и Радионов честват 45 години дуо

Ангел Станков и Йосиф Радионов гостуваха на Врачанската симфониета на 16 ноември със специален концерт за 45-годишнината на прочутото си дуо...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Музей пази уникални рецепти за старобългарски вина

Музей пази уникални рецепти за старобългарски вина

През вековете от Мелник са тръгвали керваните с гъсто мелнишко вино, което е могло в кърпа да го носиш, разказват легендите

Уникален музей на...

Прочети още:

Loading...