Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18112019

Брой 223, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77255 BGN ↓ 1 GBP = 2.28325 BGN ↓ 1 CHF = 1.7904 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Зимбабве обявява нов официален празник - Ден на протест срещу санкциите на САЩ

Зимбабве обявява нов официален празник - Ден на протест срещу санкциите на САЩ

Зимбабве обявява нов официален празник - Ден на протест срещу санкциите на САЩ

Властите в Зимбабве обявиха нов официален празник на страната, на който хората да протестират срещу санкциите на САЩ, предаде АП.

Така нареченият Ден срещу санкциите ще бъде отбелязван на 25 октомври, обяви и.д. министърът на информацията Амон Мурвира.

Той окачестви това решение като шанс “да бъде подчертано още повече значението на този ден за икономическата еманципация и благоденствие на Зимбабве“.

Очаква се десетки хиляди хора да бъдат превозени с автобуси до столицата Хараре, където ще се включат в шествие, ще гледат футболна среща между двата най-големи футболни клуба в Зимбабве и ще присъстват на концерт, който ще продължи цяла нощ.

Десетки зимбабвийски представители, включително президентът Емерсон Мнангагва, от години са подложени на американски санкции за предполагаеми нарушения на човешки права на фона на проблемни избори и конфискациите на земя на бялото население.

САЩ твърдят, че санкциите не са насочени срещу цялото правителство на Зимбабве и не засягат деловите отношения между двете страни.

Вашингтон е заявявал също, че САЩ са най-големият източник на хуманитарна помощ за африканската страна, чиято 300 процентна инфлация е втората най-висока в света след зашеметяващата инфлаация на Венецуела.

Икономика

Култура

Станков и Радионов честват 45 години дуо

Станков и Радионов честват 45 години дуо

Ангел Станков и Йосиф Радионов гостуваха на Врачанската симфониета на 16 ноември със специален концерт за 45-годишнината на прочутото си дуо...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Земеделие

Музей пази уникални рецепти за старобългарски вина

Музей пази уникални рецепти за старобългарски вина

През вековете от Мелник са тръгвали керваните с гъсто мелнишко вино, което е могло в кърпа да го носиш, разказват легендите

Уникален музей на...

Прочети още:

Loading...