Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет29052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Зимбабве обявява нов официален празник - Ден на протест срещу санкциите на САЩ

Зимбабве обявява нов официален празник - Ден на протест срещу санкциите на САЩ

Зимбабве обявява нов официален празник - Ден на протест срещу санкциите на САЩ

Властите в Зимбабве обявиха нов официален празник на страната, на който хората да протестират срещу санкциите на САЩ, предаде АП.

Така нареченият Ден срещу санкциите ще бъде отбелязван на 25 октомври, обяви и.д. министърът на информацията Амон Мурвира.

Той окачестви това решение като шанс “да бъде подчертано още повече значението на този ден за икономическата еманципация и благоденствие на Зимбабве“.

Очаква се десетки хиляди хора да бъдат превозени с автобуси до столицата Хараре, където ще се включат в шествие, ще гледат футболна среща между двата най-големи футболни клуба в Зимбабве и ще присъстват на концерт, който ще продължи цяла нощ.

Десетки зимбабвийски представители, включително президентът Емерсон Мнангагва, от години са подложени на американски санкции за предполагаеми нарушения на човешки права на фона на проблемни избори и конфискациите на земя на бялото население.

САЩ твърдят, че санкциите не са насочени срещу цялото правителство на Зимбабве и не засягат деловите отношения между двете страни.

Вашингтон е заявявал също, че САЩ са най-големият източник на хуманитарна помощ за африканската страна, чиято 300 процентна инфлация е втората най-висока в света след зашеметяващата инфлаация на Венецуела.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Хлебарският бранш сипе хвалби за новия закон за храните

Според регистъра, който се води от Агенцията за безопасност на храните, около 680-700 обекта са регистрирани като хлебопроизводители. Според...

Прочети още:

Loading...