Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря19022020

Брой 287, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.80827 BGN ↑ 1 GBP = 2.35685 BGN ↑ 1 CHF = 1.84182 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Китай потвърди, че новият коронавирус се предава между хора

Китай потвърди, че новият коронавирус се предава между хора

Китайските власти потвърдиха, че новият коронавирус, който води до дихателно заболяване, се предава от човек на човек. Това съобщи вчера говорител на Европейската комисия. Той отбеляза, че досега случаи на подобно заболяване са отчетени в Китай, Тайланд, Япония, Южна Корея и Австралия.

ЕС е обсъдил възможностите за предприемане на предпазни мерки в края на миналата седмица. Предвижда се в следващите десетина дни ЕК да свика нова среща, след като бъде ясно становището на европейските здравни власти. Говорителят уточни, че държавите от ЕС обменят данни по системата за ранно предупреждение.

Същевременно Китай потвърди 291 случая на пациенти, заразени с новия вид коронавирус към 20 януари. В момента има 270 потвърдени случая в провинция Хубей, чиято столица е град Ухан, където са повечето от заразените, пише Ройтерс. Кметът на Ухан, Чжоу Сянван, съобщи, че починалите в града от новия вирус вече са шестима. Потвърдените случаи на заразени хора в Ухан са 258. Случаи на заразата са регистрирани още в столицата Пекин, Шанхай и южната провинция Гуандун. Заради новия вирус властите в Ухан въвеждат ограничения за пътуванията.

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие