Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет03042020

Брой 64, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.79335 BGN ↑ 1 GBP = 2.22917 BGN ↑ 1 CHF = 1.85369 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Бракониери пребиха с дървен кол горски стражар от Гоце Делчев

Бракониери пребиха с дървен кол горски стражар от Гоце Делчев

Бракониери пребиха с дървен кол горски стражар от Гоце Делчев

Бракониери пребиха с дървен кол горски стражар, заловил ги преди 3 години да секат незаконно в гората край Гоце Делчев. 46-годишният надзирател е в болница със счупен крак и тежки наранявания. “Преди 3 години имахме съвместна акция с полицията. Спряхме въпросното лице за рутинна проверка. Той и брат му постоянно извършват незаконна сеч. След като колегата излезе от колата, те му нанесоха удар с твърд предмет и му сцепиха главата. Той беше в безсъзнание. Слязох да му помогна и също бях нападнат. Събориха ме на земята, наложи се да стрелям във въздуха, но това не ги спря. Неволно съм улучил един от братята“, разказа потърпевшият Дафко Мърваков пред Нова телевизия. Три години по-късно бракониерите нападат Мърваков с дървен кол.

Това се е случило на 23 ноември вечерта, след като се е прибрал в с. Баничан. Мърваков посочи името на Карамфил Славчев, който по думите му бракониерства постоянно,отбелязва БиТВ. Около 20 часа потърпевшият е взел от ремонт моторна резачка в сервиз близо до дома си и тръгнал да се прибира. След няколко крачки обаче чул чупене на дърво. „Продължих 1-2 метра, обърнах се и видях, че лицето се е засилило към мен с дървена греда. Вдигна гредата и замахна, аз вдигнах резачката да се предпазя и това ме спаси от първия удар. Завърза се борба между нас. Аз побягнах, но след 5-6 метра той ме застигна, удари ме отзад, паднах и бях ударен в крака. Загубих съзнание в един момент, не помня за колко време”, разказва потърпевшият. „Казах си, че просто трябва да ставам, защото той ще ме убие. Той счупи резачката, след което вече от близката кръчма излезе кръчмарят, който дойде много изплашен”, допълва горският надзирател. По думите му схватката е продължила 15 минути. Дафко Мърваков уточни, че са чакали линейка, пристигнала и полиция, а извършителят по думите му си е тръгнал. По информация на потърпевшия соченият за извършител на побоя се разхожда из селото, освен това нямал шофьорска книжка, а управлявал три автомобила. Горският надзирател отбеляза, че е получавал заплахи. В момента случаят е предаден на прокуратурата.

“Тогава раних брата на нападателя. Но преди 3 години той също участва в побоя“, заявява още потърпевшият стражар. През тези 3 години той и семейството му са получавали заплахи. По случая е заведено дело, но то се отлага. Извършителят не е наказан, въпреки множеството сигнали в полицията. По думите на Мърваков кметът на село Баничан не взима адекватни мерки по случая. Според стражаря подобни нападения се случват масово в цялата страна.

България

Икономика

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

Бизнесът иска германиския модел за запазване на заетостта

В България 60% от нетната заплата на работниците в засегнатите от кризата компании трябва да се поеме от държавата (например от Агенцията по...

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Австрия, Чехия, Словения и Словакия обявиха маските за задължителни

Австрия и няколко съседни страни вече налагат носенето на маски в магазините или на обществените места и се смятат, образно казано, за пионе...

Прочети още:

Loading...