Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18112019

Брой 223, Година XXX

            Валута: 1 USD = 1.77255 BGN ↓ 1 GBP = 2.28325 BGN ↓ 1 CHF = 1.7904 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Над 3 млн. лева за дребните земеделци по селската програма

Над 3 млн. лева за дребните земеделци по селската програма

Над 3 млн. лева за дребните земеделци по селската програма

Малките земеделски производители могат да кандидатстват в срок до 23 декември с проекти за преработка на селскостопанска продукция. Това става ясно от съобщение на земеделското министерство. Отпуснатият бюджет е над 3 млн. лв., осигурени от тематичната подпрограма за малки производители към Програмата за развитие на селските райони. Кандидатите, които могат да получат финансиране, са животновъди и производители на плодове, зеленчуци, етеричномаслени и лекарствени култури. Максималното подпомагане за един кандидат е до 75 хил. евро.

Чрез проектите, които се подават електронно в системата ИСУН, могат да се правят инвестиции в материални или нематериални активи, които целят създаване или модернизация на съществуващи мощности за преработка. Допустимо е разширяване на капацитета на местни мрежи за прибиране, прием, съхранение, сортиране и пакетиране на земеделска продукция, става ясно от информацията.

През август фонд “Земеделие“ актуализира графика за прием на проекти по програмата за развитие на селските райони до края на 2019 г. В последните месеци от годината се очаква потенциалните кандидати да могат да поискат финансиране за подготвителни дейности за местни инициативни групи, за маркетинг на къси вериги на доставки, както и за създаване на оперативни групи, работещи по иновации в селското стопанство. Най-голяма част от парите в приемите до края на годината обаче са отделени за инвестиции в поливна инфраструктура, като общата сума за тази цел е 50.46 млн. евро. Кандидати за модернизиране на напоителни съоръжения могат да бъдат държавното дружество “Напоителни системи“, сдружения за напояване и юридически лица и кооперации, които са доставчици на поливна вода.

Икономика

Култура

Станков и Радионов честват 45 години дуо

Станков и Радионов честват 45 години дуо

Ангел Станков и Йосиф Радионов гостуваха на Врачанската симфониета на 16 ноември със специален концерт за 45-годишнината на прочутото си дуо...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят