Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет29052020

Брой 99, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.77544 BGN ↓ 1 GBP = 2.17973 BGN ↓ 1 CHF = 1.83079 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Над 3 млн. лева за дребните земеделци по селската програма

Над 3 млн. лева за дребните земеделци по селската програма

Над 3 млн. лева за дребните земеделци по селската програма

Малките земеделски производители могат да кандидатстват в срок до 23 декември с проекти за преработка на селскостопанска продукция. Това става ясно от съобщение на земеделското министерство. Отпуснатият бюджет е над 3 млн. лв., осигурени от тематичната подпрограма за малки производители към Програмата за развитие на селските райони. Кандидатите, които могат да получат финансиране, са животновъди и производители на плодове, зеленчуци, етеричномаслени и лекарствени култури. Максималното подпомагане за един кандидат е до 75 хил. евро.

Чрез проектите, които се подават електронно в системата ИСУН, могат да се правят инвестиции в материални или нематериални активи, които целят създаване или модернизация на съществуващи мощности за преработка. Допустимо е разширяване на капацитета на местни мрежи за прибиране, прием, съхранение, сортиране и пакетиране на земеделска продукция, става ясно от информацията.

През август фонд “Земеделие“ актуализира графика за прием на проекти по програмата за развитие на селските райони до края на 2019 г. В последните месеци от годината се очаква потенциалните кандидати да могат да поискат финансиране за подготвителни дейности за местни инициативни групи, за маркетинг на къси вериги на доставки, както и за създаване на оперативни групи, работещи по иновации в селското стопанство. Най-голяма част от парите в приемите до края на годината обаче са отделени за инвестиции в поливна инфраструктура, като общата сума за тази цел е 50.46 млн. евро. Кандидати за модернизиране на напоителни съоръжения могат да бъдат държавното дружество “Напоителни системи“, сдружения за напояване и юридически лица и кооперации, които са доставчици на поливна вода.

България

Икономика

Култура

Спорт

Павел Върба се оправдава след загуба на Лудогорец

Наставникът на Лудогорец Павел Върба изрази мнението си, че отборът на „орлите” има нужда от още време, за да намери точния си ритъм. Това с...

Прочети още:

Loading...

Свят