Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет04062020

Брой 103, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.74721 BGN ↓ 1 GBP = 2.19596 BGN ↑ 1 CHF = 1.81213 BGN ↓
Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Танева: Подкрепяме платформата „Преоткрий България”

Танева: Подкрепяме платформата „Преоткрий България”

Танева: Подкрепяме платформата „Преоткрий България”

Министерството на земеделието, храните и горите приветства инициативата и подкрепя Платформата “Преоткрий България“, която ще стартира на 1 юни. Радвам се, че можем да намерим много допирни точки между бизнес и държава с целта да предложим на българския потребител една възможна, отлична почивка на море или на Балкан при най-дори условия, при гарантирани здравни и хранителни стандарти. Това каза на брифинг в Министерския съвет министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, на който участваха още министрите на икономиката Емил Караниколов, на туризма Николина Ангелкова, представител на голям хипермаркет и ръководителят на проекта за директна работа с нея на производителите на плодове и зеленчуци Георги Гърневски.

“Нашите фермери работят от няколко години много добре с хотелиерите и гарантираме, че в България има достатъчно качествени и произведени по държавни стандарти продукти, достатъчна свежа продукция, за да задоволи вътрешното потребление, да го предложи като български стандарт по нашето Черноморие за наши и чужди туристи. Ще се радвам в тази платформа да видим най-добрите познати български хотели, които ще се ангажират да спазват високия здравен стандарт, който ще им бъде предложен от тази платформа да спазват и предлагат българска хана и традиционно български меню“, каза министър Танева. Тя уточни още МЗХГ в лицето на Българската агенция по безопасност на храните поема отговорността за контрола върху този доброволен стандарт, “за да гарантираме, че българският потребител, който избере да почива през платформата “Преоткрий България“ наистина да получи този стандарт, който тя гарантира.

Надявам се, че и хотелиерите ще открият в това възможността да върнат обратно българските си клиенти, каза Танева . Тя пожела успех на инициативата и посочи, че българските фермери и производители са на разположение да отговорят на всички необходимости.

България

Икономика

Култура

Спорт

Новакът в елита официално с нов треньор и голмайстор

Новакът в елита ЦСКА 1948 официално потвърди, че от новия сезон ще има нов старши треньор и водещ голмайстор. Бившият национален селекционер...

Прочети още:

Loading...

Свят