Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт04082020

Брой 146, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66553 BGN ↓ 1 GBP = 2.16669 BGN ↑ 1 CHF = 1.82039 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Само 6 нови случая на Covid-19 за денонощието, 22 са излекувани

Само 6 нови случая на Covid-19 за денонощието, 22 са излекувани

Само 6 нови случая на Covid-19 за денонощието, 22 са излекувани

За първи път от началото, за седмица, броят на излекуваните надвишава броя на новоконстатираните случаи, обобщи оптимистичните данни секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на брифинг на Министерския съвет. 22 души са излекувани през изминалия ден, като общият брой на оздравелите е 862. За последното денонощие няма констатиран смъртен случай, съобщи още доц. Димов. Само 6 са новите случаи на коронавирус у нас, изследвани са 443 проби, коментира „Дарик радио”. Трима от новозаразените са в София, има и по един случай в Благоевград, Пловдив и Пазарджик. Четирима от новозаболелите са в болница. Така общият брой на заразените с коронавирус у нас достигна 2433. Един от новите случай е на 17-годишен младеж от Благоевград, заразил се е и още един лекар в столично лечебно заведение.

Секретарят на Националния оперативен щаб отчете още, че общата смъртност в страната от 9 март до 26 април е съизмерима с тази от предходната година, като се наблюдава понижение от 3% в сравнение с 2019 г. Въпреки оптимистичните данни, това все още не е устойчива тенденция и се надяваме да се превърне в такава чрез продължаване на мерките, които са доказали своята ефективност - дистанция, лична хигиена и дезинфекция, подчерта доц. Димов. България неведнъж се е справяла с предизвикателствата. За момента ние показваме, че можем да се справим с тези трудности. В тези светли дни на най-българския празник можем да кажем, че преодоляването на такива периоди е необходимо, за да ни вдъхне национално самочувствие, допълни доц. Димов.

България

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Българските пенсионери заслужават много повече от еднократни подаяния, заяви евродепутатът от БСП

„Новите мерки са опаковани като средства за...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

160 антични предмета подреждат в Созопол

160 антични предмета подреждат в Созопол

Много антични предмети показват от 30 юли в Созопол. Акцент в експозицията е най-богатата колекция от предримска керамична пластика. Тя се п...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие