Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21012021

Брой 14, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Борисов: След 15 юни остават само социалните мерки

Борисов: След 15 юни остават само социалните мерки

Борисов: След 15 юни остават само социалните мерки

Отпускаме 15 милиона на Столична община за училища и детски градини, съобщи министър-председателят

Първо присъс­т­вено заседание проведе МС след пан­демията вчера, съобщи Епицентър.бг. След 15 юни остават само социал­ните мерки, заяви в началото на редов­ното правител­с­т­вено заседание премиерът Борисов, предаде Аген­ция „Фокус“. Министър-председателят обърна внимание на недомис­лица в заповедта на здрав­ния минис­тър Кирил Ананиев за носене на маски. Недомис­лието на заповедта как ни се отрази и на нас. Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е рес­торант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Пред­с­тавете си как изг­лежда това. Сега сме се мас­кирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски. Всеки ден съз­даваме проб­лем на хората с нещо недомис­лено. Ако имате ред­кия шанс да мога да раз­поредя какво да се случи, на друго място ще се чудят какво и как да нап­равят. На 15 юни изтича извън­ред­ното санитарно положение. На 15 юни трябва да падне всичко, а да останат само социал­ните мерки, поясни министър-председателят. Отпус­каме 15 милиона лева на Столична община за училища и дет­ски градини, съобщи премиерът.

Отпус­каме милион и 300 000 лв. за пречис­т­вател­ната стан­ция на Рил­с­кия манас­тир, каза още Борисов по време на заседанието. Правител­с­т­вото отпуска и 200 000 лв. за Бач­ков­с­кия манас­тир „Успение Богородично“, за Троян­с­кия манас­тир – още 200 000 лв., насочени за ремон­тни дей­ности и текущата му под­дръжка. Управ­ляващите отпус­кат и 300 000 лв. за манас­тира „Света Троица“ в мес­т­ността Кръс­това гора.

900 000 лв. пък се отпус­кат и за Софийс­ката духовна семинария, като половин милион от тях сега, а останалите 400 000 — на по-късен етап. Сред­с­т­вата за Рил­с­кия манас­тир са допъл­нителни, извън пред­видената от дър­жавата изд­ръжка. Премиерът Борисов пое ангажимента на срещата си във втор­ник с игумена на Светата обител епис­коп Евлогий, за да може да продължи ремонта и рес­тав­рацията на манас­тира, който е в списъка на ЮНЕСКО на защитеното кул­турно нас­лед­с­тво, за което „Земя” писа. От началото на годината Светият синод не е превеж­дал сред­с­т­вата за изд­ръжка. Гос­под да ни пази, не случайно Бъл­гария се раз­мина най-леко с коронавируса, заяви Борисов.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Земеделие