Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря05082020

Брой 147, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Румен Радев: Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет

Румен Радев: Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет

Румен Радев: Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет

Призовавах да имаме план за управляемо безопасно излизане от пандемията, това не се случи, припомни държавният глава

Гледахме поред­ния скеч на премиера, който се опита да пос­тави знак за равен­с­тво между неговите и моите отношения с биз­неса. Държа да под­чер­тая, че тези отношения са коренно раз­лични. Аз общувам с този биз­нес, който произ­вежда, който изнася и пълни хаз­ната. Но не общувам с този, който я празни със скан­дални общес­т­вени поръчки, където основ­ният дис­печер на пор­циите е премиерът.

Така президен­тът Румен Радев комен­тира изяв­лението на премиера Борисов за отношенията между президент, премиер и биз­нес, съобщи Епицентър.бг. Никой биз­нес­мен не ме е упрек­нал в рекет и коруп­ция. Знаете чий PR е ходил всеки месец в офиса на гос­подин Бож­ков, уж за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лен­тички на прес­къпи строителни обекти, които започ­ват да се раз­падат още със самото пом­позно отк­риване, допълни Радев, цитиран от БНТ.

Президен­тът беше на посещение във високоп­ланин­с­ката база Бел­мекен, свър­зано с инициативата “Спор­тувай с президента“. Според него най-важното е, че е имало много млади хора. Чув­с­т­вото е прек­расно. Пече ни слънце, валя ни дъжд, както се полага в планината. Травми няма, всички се качиха и слязоха успешно, комен­тира дър­жав­ният глава.

Той призова да пазим планините си, защото те са извор на здраве. След като съсипахме сами морето си, виж­дате, че метас­тазите на алч­ността, на злоупот­ребите вече пъл­зят и към планината, предуп­реди той. Дър­жав­ният глава обясни, че с тези думи визира това, което става край Рил­с­ките езера. Багерите не се пос­вениха да се качат и там. Една красота, която е на милиони години, няма нужда някой тепърва да ни я преот­к­рива и да ни я показва. Трябва да бъдем неп­римирими към всички посегател­с­тва към нашата природа, призова Радев. Според него лич­ните интереси над­деляват над общес­т­вените и пред очите на хората най-безсрамно се лее нов бетон, а това трябва да спре. Радев комен­тира и ситуацията с коронавируса в страната. Той обясни, че го притес­нява начинът, по който не се управ­лява тази пан­демия. Нес­лучайно призовавах да имаме план за управ­ляемо безопасно излизане от тази криза, това не се случи. Когато не се работи с ясни критерии, а се работи за обс­луж­ване на нечии рей­тинги, се получава така, припомни дър­жав­ният глава. Той посети национал­ната спор­тна база и се запозна с хората, при които тренират нашите елитни спор­тисти. Походът се водеше от трик­рат­ния европейски и световен шам­пион по гребане Станилия Стаменова.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

В Беларус започнаха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започ­наха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започна пред­с­рочно гласуване на президен­т­с­ките избори в общо 5767 сек­ции, включително 44 извън страната, предаде ТАСС.

Освен сегашн…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...