Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря21102020

Брой 202, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало България (2) Проф. Огнян Герджиков: Проектът на ГЕРБ за конституция е нескопосан

Проф. Огнян Герджиков: Проектът на ГЕРБ за конституция е нескопосан

Проф. Огнян Герджиков: Проектът на ГЕРБ за конституция е нескопосан

90% от подписалите се под него не са го чели, категоричен е водещият юрист

Нищо не налага нова Кон­с­титуция. Смисълът е тупане на топка и хвър­ляне на прах в очите. Този проект е нес­копосан, имаше и граматически грешки. Става дума за Народ­ното съб­рание на Бъл­гария, за пар­ламента.

Това заяви по БТВ юрис­тът проф. Огнян Гер­джиков, бивш пред­седател на Народ­ното съб­рание и бивш служебен премиер.

Бъл­гария няма нужда от нова Кон­с­титуция. Какви кар­динални промени се замис­лят, че да има нова Кон­с­титуция. Не мога да го смеля като юрист, каза още бив­шият премиер.

Принос в пар­ламетар­ната прак­тика е чер­нова да се внася в деловод­с­тво на пар­ламента. Това ме огор­чава. Как си поз­воляват да дейс­т­ват по този аматьор­ски начин. Да не говорим за съдър­жанието, посочи Гер­джиков.

Пред­с­тавяте ли си, че от тези 120 души, 31 може да приемат закони. Това са опасни неща за дър­жавата. Би могло да се мисли за редук­ция, но нова не е добро решение смята той, комен­тирайки идеите да се намали броят на народ­ните пред­с­тавители от 240 на 120.

31 човека ще приемат закони при тези 120. Колко лесно могат да бъдат облъчени 31 човека, за да се приемат закони от тези, които имат нуж­дата от тази законодателна промяна“, посочи професорът по право.

Защо се реже правомощие на президента за наз­начаване с укази, те и без това не са много, комен­тира още той.

Смятате ли, че всички, които са под­писали проекта за Кон­с­титуция са я чели? И те като Марешки, защо се учуд­вате?, отговори той с въп­рос на въп­рос, че зам.-председател на пар­ламента не е чел проекта на кон­с­титуция.

90% от под­писалите пред­ложението на ГЕРБ за Кон­с­титуция не са я чели, не е само г-н Марешки“, каза бив­шият служебен премиер. И обясни подобно поведение със след­ване на пар­тий­ната повеля.

Проф. Гер­джиков допълни, че в президен­т­с­т­вото има силен екип от юристи, които сигурно имат доводи за налагането на вето върху промените в Избор­ния кодекс

България

Икономика

Култура

Непоказвани оригинални илюстрации от романа “Под игото“

В Габ­рово гос­тува изложба на Национал­ната биб­лиотека “Св. Св. Кирил и Методий“, която пред­с­тавя непоказ­вани оригинални илюс­т­рации от пър­вото…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Динамичен обрат на борсовите цени на зърното

Динамичен обрат на борсовите цени на зърното

Въп­реки неп­роменената прог­ноза на Меж­дународ­ния съвет по зърно за добива на пшеница, отново сме свидетели на динамичен обрат на цените на зъ…

Прочети още:

Loading...