Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря12082020

Брой 152, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65987 BGN1 GBP = 2.17694 BGN1 CHF = 1.82056 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Честваме Деня на тангото на 11 декември

Честваме Деня на тангото на 11 декември

Честваме Деня на тангото на 11 декември

След успеха на френ­с­кото издание на Деня на тан­гото през 2018, организаторите продъл­жават инициативата да пос­вещават отбеляз­ването на праз­ника.

Прожек­торите сега се насоч­ват към Гер­мания, дала на тан­гото неговия най-важен инс­т­румент, музикал­ната му душа – бан­донеона. Изоб­ретен е през 19-и век от Хайн­рих Банд за цър­ковна и популярна музика. Пренесен от гер­ман­ски емиг­ранти, бан­донеонът дос­тига до Буенос Айрес, където става инс­т­румент на аржен­тин­с­кото танго.

В солов кон­церт днес гер­ман­с­кият бан­донеонист Михаел Долак ще сподели своята любов към бан­донеона. Ще раз­каже историята му чрез едно музикално пътешес­т­вие от Руд­ните планини в Гер­мания до бреговете на Рио де ла Плата в Латин­ска Америка. Ще звучат класическа музика, традиционни гер­ман­ски мелодии, много танго, включително ком­позиции на Кар­лос Гар­дел и Астор Пиацола.

Михаел Долак е сред най-успешните и талан­т­ливи бан­донеонисти в Гер­мания днес. През 2004 г. съос­новава една от най-известните европейски танго фор­мации, “Cuarteto Rotterdam”, с която регулярно обикаля Европа, свирейки на кон­церти, милонги и танго фес­тивали. За гер­ман­с­кия дух на Деня на тан­гото ще доп­ринесе и мяс­тото — залата на Гьоте-институт на ул.”Будапеща”1.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Потен­циалът на нашия отбор е много по-голям, заяви Херо

Треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо заяви, че потен­циалът на водения от него тим е много по-голям. „Сигурно раз­ликата с Лев­ски отп­реди …

Прочети още:

Loading...

Свят

Кървави сблъсъци в Беларус при протестите след изборите

Кър­вави сблъсъци в Беларус при протес­тите след изборите

Опозиционната лидерка Светлана Тихановска пристигна в Литва, след като е била задържана в в Минск за седем часа

Най-малко един човек е загина…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...