Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет06082020

Брой 148, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „ДОН КИХОТ“  Е СРЕД НАЙ-ВЪЛНУВАЩИТЕ АКЦЕНТИ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

„ДОН КИХОТ“  Е СРЕД НАЙ-ВЪЛНУВАЩИТЕ АКЦЕНТИ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

„ДОН КИХОТ“  Е СРЕД НАЙ-ВЪЛНУВАЩИТЕ АКЦЕНТИ НА НОВОГОДИШНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

Звездите Яна Саленко и Мариан Валтер в ролите на Китри и Базил

На 17 декем­ври от 19:00 ч в рам­ките на традицион­ния Новогодишен музикален фес­тивал в НДК ценителите на балет­ното изкус­тво ще видят за първи път на сцената на зала 1 впечат­ляващата пос­тановка на балета „Дон Кихот“ от Луд­виг Мин­кус.

В Деня на народ­ните будители, в категория „Балетно изкус­тво“ – колек­тивна наг­рада, Балетът на Дър­жавна опера-Стара Загора получи прес­тиж­ното отличие на Съюза на бъл­гар­с­ките музикални и тан­цови дейци и Cantus Firmus „Крис­тална лира“. Пищен спек­такъл, съз­даден в духа на голямата балетна традиция, носещ в себе си пулса на новото време, балетът „Дон Кихот” е сред вър­ховите пос­тижения на класичес­кия танц. В пос­танов­ката Аршак Галумян — премиер солист на Щатсбалет-Берлин, внася хореог­раф­ска свежест и оригинален режисьор­ски прочит. Худож­ник на декора и великолеп­ните кос­тюми е италианецът Сал­ваторе Русо.

Пос­тиженията на младата трупа под ръковод­с­т­вото на примабалерината и педагог Сил­вия Томова са високо оценени от критиката. В ролите на Китри и Базил ще аплодираме звез­дите на Щатсбалет-Берлин примабалерината ЯНА САЛЕНКО и премиер солис­тът МАРИАН ВАЛ­ТЕР.

Очаровател­ната Яна Саленко – примабалерина на Щатсбалет-Берлин и Мариин­с­кия театър, Санкт Петер­бург, пос­тоянен гост-солист в Крал­с­ката опера в Лон­дон, тан­цува на най-престижните сцени в света. Тя е пред­почитан гост на раз­лични фес­тивали. Балерината на два пъти е получавала наг­радата „Мис вир­туоз­ност“ на прес­тиж­ния фес­тивал DanceOpen в Санкт Петер­бург. Талан­т­лива въз­питаничка на Донец­ката балетна школа на Вадим Писарев, Яна Саленко дебютира на сцена като професионална балерина през 2000 г.

България

Икономика

Кредитирането за есенната сеитба се очаква след 10 август

Кредитирането за есен­ната сеитба се очаква след 10 август

През след­ващата сед­мица агроминис­тер­с­т­вото и фонд „Земеделие” ще бъдат готови да отпус­нат нис­колих­вени заеми за есен­ната сеитба, като тогава…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Уволнили Христо Марашлиев заради „неправилно дишане“

Увол­нили Христо Мараш­лиев заради „неп­равилно дишане“

Директорът на школата Пауло Кардозо е една „португалска еднодневка“ на „Армията“, заяви бившият треньор на ЦСКА

Христо Мараш­лиев беше увол­нен…

Прочети още:

Loading...

Земеделие