Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) “Златните страници на българската илюстрация. Бешков и учениците му“ откриха в Свищов

“Златните страници на българската илюстрация. Бешков и учениците му“ откриха в Свищов

“Златните страници на българската илюстрация. Бешков и учениците му“ откриха в Свищов

излож­бата “Злат­ните страници на бъл­гар­с­ката илюс­т­рация. Беш­ков и учениците му“ бе отк­рита на 14 януари. Екс­позицията включва 96 творби от фонда на ХГ “Илия Беш­ков“ в Плевен. Пред­с­тавени са творби на Илия Беш­ков, Иван Кожухаров, Иван Кьосев, Наум Наумов, Никола Хаджитанев, Симеон Венов, Дарина Пен­кова, Стоимен Стоилов и Тодор Цонев.

Те са работили над офор­м­лението на бъл­гар­ска и преводна дет­ска книга, историческа и въз­рож­ден­ска бъл­гар­ска литература, световен епос, поезия и бъл­гар­ски фол­к­лор.

Глав­ният уред­ник на Художес­т­вената галерия в Свищов Пламен Симеонов е под­чер­тал, че „излож­бата е част от Алековите праз­ници и се реализира съв­мес­тно от Минис­тер­с­тво на кул­турата. Екс­позицията ще гос­тува в залите ХГ “Николай Пав­лович“ в рам­ките на един месец”.

България

Икономика

Спорт

Канят Петър Жеков в щаба на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Бел­чев може да прибегне до любопитен ход в желанието си да реши проб­лемите в атаката на отбора.

Той обмисля да покан…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...