Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Сатирата с постановка по кинохита “Телевизионна мрежа“

Сатирата с постановка по кинохита “Телевизионна мрежа“

Сатирата с постановка по кинохита “Телевизионна мрежа“

Кинохитът се е превър­нал в докумен­тална реал­ност. Кой печели от общес­т­вения гняв и водят ли тех­нологиите до рав­нодушие? Отговори на тези въп­роси търси новата пос­тановка на Сатирич­ния театър – “Телевизионна мрежа“, адап­тация по едноимен­ния филм, носител на 4 “Оскара“ и отдавна превър­нал се в класика.

Годината е 1976. На големия екран се появява “Телевизионна мрежа“ — историята на водещ, приз­нал в ефир, че всички новини се правят с цел висок рей­тинг и печалба. 

Годината е 2019. Сюжетът — все така актуален. Мяс­тото на срещата между кино и сцена — Сатирич­ният театър. Спек­такълът може да гледате на 15 и 16 фев­руари от 19.30 ч.

“Обсеб­ването от тех­нологиите, това е манипулацията на зрителите, това е всякаква друга форма обсеб­ване на лич­ността и най-важното — когато героите и зрителите имат нужда да изразят своя гняв, те стават много лесна жер­тва на този гняв и се прев­ръщат във висок рей­тинг и печалба“, споделя режисьорът Анд­рей Аврамов.

Замис­лен като фарс преди повече от 40 години, днес “Телевизионна мрежа“ се е превър­нал в докумен­тална реал­ност. Един от отговорите, които екипът в Сатирата търси, е дали човека може да оцелее в дигитал­ния век.

В каква реал­ност живеем днес и изгубили ли сме душев­ността си — ще раз­кажат Малин Кръс­тев, Калин Сър­менов, Стефания Кочева, Явор Борисов, Сил­вия Лул­чева и други.

България

Икономика

Спорт

Канят Петър Жеков в щаба на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Бел­чев може да прибегне до любопитен ход в желанието си да реши проб­лемите в атаката на отбора.

Той обмисля да покан…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...