Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт22092020

Брой 181, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Южнокорейска илюстраторка спечели наградата “Астрид Линдгрен“

Южнокорейска илюстраторка спечели наградата “Астрид Линдгрен“

Южнокорейска илюстраторка спечели наградата “Астрид Линдгрен“

Южнокорейс­ката илюс­т­раторка и автор Баек Хи-на спечели годиш­ната наг­рада в памет на Аст­рид Лин­д­г­рен за пос­тижения в областта на литературата за деца и юноши. Ней­ните книги пред­с­тавят истории за усамотение и солидар­ност, обяви пред­седател­ката на журито Бьол Уес­тин. Журито изтъкна “изк­лючител­ния принос” на Хи-на, с което зас­лужи литератур­ната наг­рада за 2020 г. „Хина Бек е с изк­лючителен усет за материалите, вън­ш­ния вид и жес­товете. Хлеб­чета от облаци и шер­бетови луни, животни, феи от банята и хора се срещат в ней­ните емоционални миниатюрни светове. Твор­бите й са пор­тал към удивител­ното: сетивно, замай­ващо и рязко”, гласи мнението на журито.

За най-голямата наг­рада за детско-юношеска литература в света с наг­раден фонд от 440 000 евро бяха номинирани 240 кан­дидати от 67 страни, сред тях и бъл­гар­с­ките писателки Мая Дъл­гъчева и Юлия Спиридонова.

Хина Бек е пуб­ликувала 13 кар­тинни книги, популярни в Азия, някои от които са преведени на други езици. Една от най-успешните й книги, Cloud Bread (Хляб от облак), е пуб­ликувана на анг­лийски през 2011 г.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...