Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21012021

Брой 14, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Театър „София” продължава с интересните постановки на открито

Театър „София” продължава с интересните постановки на открито

Театър „София” продължава с интересните постановки на открито

Ръководеният от Ириней Кон­с­тан­тинов театър „София“ откри сцената в парка за 147 зрители с „Пос­лед­ният страс­тен любов­ник“ от Нийл Сай­мън на 2 юни. В спек­такъла на Николай Поляков играха три забележителни акт­риси — фаворитки и от тв сериалите — Милена Жив­кова, Дария Симеонова и Лилия Маравиля.

Комедията на прочутия американ­ски драматург е вдъх­новена от веч­ните въп­роси за любовта и брака. Сай­мън е писател и драматург с повече от 30 пиеси. Започва с „Хайде, надуй рога“ (1961), която му отнема цели три години, но се изиг­рава цели 678 пъти на Бродуей. След­ват две още по-успешни пиеси, „Боси в парка“ (1963) и „Стран­ната двойка“ (1965), за които печели наг­рада „Тони“.

На 10 юни тук гос­тува Младеж­кият театър със „Специални поводи“ – шемет­ната комедия на класика Бър­нард Слейд с Койна Русева и Димитър Банен­кин. История за един мъж, една жена и всичко между нас­тоящето, миналото и бъдещето. „Специал­ните поводи са тези, на които винаги присъс­т­ваме – с радост, понякога – с мъка, често – по задъл­жение, рядко – с досада и още по-рядко – с отв­ращение“, казва режисьорът Петър Кауков.

На 23 юни е вторият гас­т­рол на Младеж­кия театър – с „Нор­дост“ от Тор­с­тен Бух­щай­нер с Койна Русева, Ангелина Славова, Искра Донова. Съд­бите на три жени се преп­литат в момент на изпитание, съб­рани от случай­ността и обс­тоятел­с­т­вата. Авторът на пиесата „Нор­дост” изпол­зва изказ­вания на оцелели залож­ници от реал­ните събития.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие