Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон03082020

Брой 145, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66553 BGN ↓ 1 GBP = 2.16669 BGN ↑ 1 CHF = 1.82039 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) „Импулс и светлина“

„Импулс и светлина“

„Импулс и светлина“

Биенале за хартиено изкуство

София хартиен арт фест стартира на 9 юли и продължава до 20 септември. Мястото е Квадрат 500, зала 19 пл. „Св. Александър Невски“, ул. „19-ти февруари“ № 1

„Импулс и светлина“ е символ на дългогодишната мисия и цели на този иновативен и единствен по рода си в световен план фестивал, допринесъл за представянето на България със съвременни творци и утвърждавайки страната като домакин на най-голямото събитие за хартиено изкуство в света. Създадено от Фондация „Аматерас“, то е двукратен привлича хиляди почитатели и артисти от цял свят.

С изложбата в Квадрат 500 са селекционирани произведения със светлина, като се открива официално десетото юбилейно издание на феста. То ще донесе чрез изкуството светлина във време на духовно и физическо изпитание. Предвидената за месец май програма бе адаптирана за каскаден график на експозициите от различните раздели.

В произведението „Въздишащ обект” на Йоахим Чахер от Германия се отправя откровено предупреждение за дишащата ни планета, която въздъхва, почивайки си от нас. Инсталацията „Живи структури“ на Верена Фрейдрих от Германия, привличаща с перфектната си геометрия, е в контраст с аморфните „Бели структури“ на Анна Бояджиева. И двете инсталации изграждат своеобразни вселени и внушават усещането за игра в пространството, където отраженията и сенките завладяват със своята ефирност. Космичната стилистика и докосване до бъдещето е дискретно представено в „Жива кутия“ на Ийонага Такахиро от Япония.

България

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Българските пенсионери заслужават много повече от еднократни подаяния, заяви евродепутатът от БСП

„Новите мерки са опаковани като средства за...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие