Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря21102020

Брой 202, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) “Кръстницата“ с Изабел Юпер открива Синелибри

“Кръстницата“ с Изабел Юпер открива Синелибри

“Кръстницата“ с Изабел Юпер открива Синелибри

В зала 1 на НДК ще се отк­риее Шес­тото издание на фес­тивала (18 октом­ври — 8 ноем­ври). Включени са пред­ложи 45 филма, повечето от които с национални и световни премиери у нас. Фес­тивалът тази година е под мотото: „Въз­питание на чув­с­т­вата”. Отк­риването на меж­дународ­ния кино-литературен фес­тивал ще е съп­роводено с премиерата на екс­цен­т­рич­ната криминална комедия “Кръс­т­ницата“. Режисьор е Жан-Пол Саломе, в лен­тата блести иконата на френ­с­кото кино Изабел Юпер. Тя е доказала умението си да се превъп­лъщава като хамелеон в най-различни образи. Звез­дата от “Мадам Бовари“ и “Пианис­т­ката“ влиза в ролята на преводач в полицейски отдел и нар­кодилър в шемет­ната адап­тация по романа на Ханелор Кейър.

Над 20 от тях ще бъдат излъчени и онлайн чрез плат­фор­мата Neterra TV+. Ш има галавечери на кул­турите, които тази година приоб­щават творби от Фран­ция, САЩ, Испания, Италия, Унгария, Дания, Пор­тугалия и Ирлан­дия. В рам­ките на 21 дни в София се очак­ват над 300 присъс­т­вени прожек­ции във всички арт кина, няколко алтер­нативни прос­т­ран­с­тва, кул­турни инс­титути, а също и в Парк Цен­тър София.

България

Икономика

Спорт

Свят

Земеделие

Динамичен обрат на борсовите цени на зърното

Динамичен обрат на борсовите цени на зърното

Въп­реки неп­роменената прог­ноза на Меж­дународ­ния съвет по зърно за добива на пшеница, отново сме свидетели на динамичен обрат на цените на зъ…

Прочети още:

Loading...