Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон18012021

Брой 11, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Почина артист-солистът на Музикалния театър проф. Eмил Митрополитски

Почина артист-солистът на Музикалния театър проф. Eмил Митрополитски

На сцената на Оперетата, той е изиг­рал над 45 роли. Угасна поредна голяма музикална звезда на Бъл­гария — артист-солистът на Музикал­ния театър проф. Eмил Мит­рополит­ски.

Пуб­ликата ще запомни превъп­лъщенията му като Франк от “Прилепът“; Аякс I от “Хубата Елена“; Карл Стефан от “Графиня Марица“; Теат­рал­ният котарак от “Котки“; Апос­тол Петър от “Исус Хрис­тос Супер­з­везда“; кметът Пьол­керти от “Вик­тория и ней­ният хусар“; Каг­лер от “Виен­ска кръв“; Фери Бачи и княз Леополд-Мария от “Царицата на чар­даша“; клоунът Пинели от “Прин­цесата на цирка“; Спетли и Брасет от “Лелята на Чарли“; Шулц от “Кабаре“; режисьорът Сесил Демил от “Булевар­дът на залеза“ и много други.

С трупата на Музикал­ния театър е бил на тур­нета в Гер­мания, Холан­дия, Авс­т­рия и Швей­цария. Озвучавал е редица докумен­тални и игрални филми. “Бог да го прости! Пок­лон!“, комен­тира опер­ният певец и режисьор Марио Николов.

България

Икономика

Loading...

Спорт

Алберт Попов с първи точки за сезона

Алберт Попов спечели първи точки за сезона в Светов­ната купа по ски-алпийски дис­цип­лини, след като се класира 16-ти на слалома във Флахау (А…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие