Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 94, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Миланската скала с първи с концерт под палката на Рикардо Мути

Миланската скала с първи с концерт под палката на Рикардо Мути

Светов­ноиз­вес­т­ната Милан­ска скала ще отвори врати за пуб­ликата, след дълъг период от изяви в онлайн фор­мат, на 11 май. В залата ще проз­вучи кон­церт на Виен­с­кия фил­хар­моничен оркес­тър под дириген­с­т­вото на маес­тро Рикардо Мути. Датата е сим­волична за милан­с­кия театър, който отвори врати на този ден през 1946 г. след края на Втората световна война. “Ла Скала“ ще пос­рещне не повече от 500 зрители съг­ласно мер­ките, приети от италиан­с­кото правител­с­тво. Още една новост беше включ­ването в със­тава на съвета на дирек­торите на Милан­с­ката скала на извес­т­ния моделиер Джор­джо Армани. Според устава на опер­ната инс­титуция всеки член-меценат поема задъл­жението да влага по 600 хиляди евро.

Наричат Николай Гяуров „Кралят на Ла Скала“. Животът му се променя напълно след 20 фев­руари 1960 г., когато дебютира на сцената на Милан­с­ката “Ла Скала“ в ролята на Вар­лаам в операта “Борис Годунов“. В тази пос­тановка съд­бата го среща с още двама бъл­гар­ски певци — Борис Хрис­тов, по това време водещ бас на “Ла Скала“ като Борис Годунов и Димитър Узунов като Самоз­ванеца — тенор.

България

Икономика

Спорт

Дамбраускас: Този мач бе катастрафа за нас

Треньорът на Лудогорец Вал­дас Дам­б­раус­кас заяви, че поражението от ЦСКА с 1:4, е било катас­т­рофа за неговия отбор. “Когато спечелиш титл…

Прочети още:

Loading...

Свят

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Над една четвърт от пълнолетните граждани в ЕС биха отказали ваксинация срещу COVID-19, показва проучване

От петък гръц­ката вер­сия на “зелен …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...