Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 94, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) В Колизеума поставят нова арена

В Колизеума поставят нова арена

От нея се вижда величието на паметника (галерия)

Под­виж­ната, високотех­нологична кон­с­т­рук­ция, която ще въз­с­танови традицион­ната древ­норим­ска арена, е на стой­ност 18,5 милиона евро. Дарио Фран­чес­кини обяви сключ­ването на договор на стой­ност 18,5 милиона евро за изг­раж­дане и пос­тавяне на премес­т­ваема кон­с­т­рук­ция, която ще въз­с­танови традицион­ната древ­норим­ска арен за гладиатор­ски двубои в Колизеума. Сцената в пос­т­роения през първи век амфитеатър е същес­т­вувала до 19 в., когато е премах­ната заради раз­копки .

Рет­рос­пек­тивна изложба на Михаил Кам­беров Рет­рос­пек­тивна изложба пред­с­тавя твор­чес­т­вото на худож­ника Михаил Кам­беров (19522020). Отк­риването бе на 4 май от 17.00 ч. в галерията на ул. “Бис­т­рица“ 3. Пред­с­тои пос­тавянето на паметна плоча на мяс­тото, където е живял и творил худож­никът. Кам­беров е един от най-награждаваните в чуж­бина бъл­гар­ски худож­ници. Носител е на повече от 20 меж­дународни наг­ради. Сред отличията му са Рубинената наг­рада на Фран­ция, призът “Худож­ник №1 на Европа“, “Злат­ното платно“ за 20022003 г., смятано за “Оскар“ в изоб­разител­ното изкус­тво, “Творец на днеш­ното време“, “Кавалер“ на Меж­дународ­ната академия за съв­ременно изкус­тво в Бел­гия.

България

Икономика

Спорт

Дамбраускас: Този мач бе катастрафа за нас

Треньорът на Лудогорец Вал­дас Дам­б­раус­кас заяви, че поражението от ЦСКА с 1:4, е било катас­т­рофа за неговия отбор. “Когато спечелиш титл…

Прочети още:

Loading...

Свят

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Над една четвърт от пълнолетните граждани в ЕС биха отказали ваксинация срещу COVID-19, показва проучване

От петък гръц­ката вер­сия на “зелен …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...