Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед27092020

Брой 185, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Начална

Ники Михайлов се сбогува с Левски

Капитанът на Лев­ски Николай Михай­лов ще се сбогува с отбора след двубоя с Ботев (Плов­див) в Коматево. Според инфор­мация на БЛИЦ срещата с “канар­четата“ от сед­мия кръг на Първа лига в събота от 21:00 часа ще бъде пос­ледна за вратаря. Фаворит за под­писа на Михай­лов е тур­с­кият Ерзурум, като остават съв­сем малки детайли за уточ­няване. От клуба вече идваха два пъти да наб­людават изявите на Михай­лов и да водят преговори с мажоритар­ния соб­с­т­веник на “сините“ Наско Сираков. В пос­лед­ните раз­говори все още имаше раз­минавания на ниво клуб-клуб, но те са напът да бъдат преодолени. Михай­лов върна титуляр­ното си място в Лев­ски от началото на сезона и дори получи повик­вателна за национал­ния отбор.

Кризата изхвърли на улицата 30% от заетите в туризма

Летният сезон за бранша приключва със загуби от 80%

Близо 30% от заетите в туризма у нас загубиха работата си заради пан­демията COVID-19, съобщи вчера изпъл­нител­ният дирек­тор на Национал­ния борд по туризъм Полина Карас­тоянова пред „Нова телевизия“. По думите й вът­реш­ният пазар няма потен­циал да генерира ръст на приходите, който идва от меж­дународ­ния туризъм. „Чуж­ден­ците, които посещават Бъл­гария, по данни от 2018 и 2019 г. са над 9 милиона. Очевидно бъл­гар­с­кият пазар не е готов да произ­веде…

Прочети още…

Лукашенко не иска признанието на ЕС

Беларус­кият президент Алек­сан­дър Лукашенко отх­върли днес решението на редица страни да не приз­нават неговата легитим­ност след президен­т­с­ките избори от 9 август, опорочени от пред­полагаеми измами, и реп­ресиите срещу пос­лед­валите масови протести, предаде „Франс прес” и БТА. “Те крещят, че не ни приз­нават. Знаете ли, никога не сме искали от тях да ни приз­наят, да приз­наят нашите избори, да приз­наят нашия преиз­б­ран президент“, заяви Лукашенко, цитиран от дър­жав­ната аген­ция БелТА.

Колекторски рекет

Монополистите все повече тероризират гражданите, отчете омбудсманът

Общес­т­веният защит­ник Диана Ковачева се отчете в Народ­ното съб­рание за дей­ността на инс­титуцията си за миналата година. Според общес­т­вения защит­ник рекетът над бъл­гарите не е спрял или намалял — най-много жалби на пот­ребителите отново са срещу монопол­ните дружес­тва — топ­лофикация, ВиК, енер­год­ружес­т­вата. Сериозен е и процен­тът на оплак­ванията срещу колек­тори, фирми за бързи кредити.

Със 17% са скочили жал­бите на…

Прочети още…

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...