Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря05082020

Брой 147, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Начална Тръмп: Тълпа заличава историята, няма да го позволим!

Тръмп: Тълпа заличава историята, няма да го позволим!

В САЩ продължава истеричната кампания за събаряне на паметници

Президен­тът на САЩ Доналд Тръмп обеща в речта си по случай Деня на независимостта да срази радикал­ната левица и осъди събарянето на памет­ници на исторически фигури като опити да бъдат унищожени Съединените щати, предаде Рой­терс.

“Винаги е имало хора, които опит­ват да лъжат за миналото, за да спечелят власт в нас­тоящето — каза Тръмп. — Кол­кото повече лъжете, тол­кова по-усърдно ще работим ние, за да кажем истината“, заяви той. “Никога няма да поз­волим гневна тълпа да събаря нашите статуи, да заличава историята ни, да индок­т­ринира децата ни или да потъп­ква свободите ни“, допълни Тръмп.

В същия момент истерията в САЩ срещу исторически монументи продъл­жава. Протес­тиращи в град Бал­тимор в американ­с­кия щат Мериленд свалиха от пос­тамента памет­ник на Хрис­тофор Колумб и го хвър­лиха в залива на фона на фойер­вер­ките в чест на Деня на независимостта, съоб­щава РИА Новости, позовавайки се на мес­тни медии.

Група протес­тиращи, крещейки, хвър­лили въжетата върху статуята, свалили я от пос­тамента, след което я зав­лекли до залива и я хвър­лили във водата.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

В Беларус започнаха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започ­наха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започна пред­с­рочно гласуване на президен­т­с­ките избори в общо 5767 сек­ции, включително 44 извън страната, предаде ТАСС.

Освен сегашн…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...